Hlavní obsah

Gólman Langhamer opouští Chabarovsk a bude chytat za Ilves Tampere

Český hokejový brankář Marek Langhamer se stal novou posilou Ilvesu Tampere. Šestadvacetiletý odchovanec Moravské Třebové, který působil v posledních třech sezonách v barvách Chabarovsku v Kontinentální lize, podepsal s finským klubem roční smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Langhamer má před sebou novou výzvu

Článek

"Má na svůj věk hodně zkušeností ze Severní Ameriky, KHL i z české reprezentace. Hodně od něj očekáváme a věříme, že bude patřit k nejlepším gólmanům v lize," řekl klubovému webu sportovní ředitel Ilvesu Timo Koskela.

Langhamer v uplynulé sezoně za Amur odchytal 27 zápasů s průměrem 2,75 obdržené branky a úspěšností zákroků 91,6 procenta. Větší prostor dostával Jevgenij Alikin. Za tři sezony v KHL český gólman absolvoval 71 utkání s průměrem 2,36 inkasovaného gólu, úspěšnost 92,3 procenta a čtyřikrát udržel čisté konto.

Do Chabarovsku přestoupil v listopadu 2018 z Brna.S Kometou získal v roce 2018 titul jako dvojka Marka Čiliaka poté, co přišel v mistrovské sezoně po více než pěti letech působení v Severní Americe. Tam odešel účastník jednoho mistrovství světa osmnáctek a jednoho světového šampionátu dvacítek z Pardubic po draftu NHL v roce 2012, v kterém si ho vybrala v sedmém kole na 184. místě Arizona.

Tři roky působil v juniorské WHL v Medicine Hat Tigers a potom působil převážně na farmách ve Springfieldu a Tucsonu v AHL a Rapid City v ECHL. V NHL se v dresu Arizony dostal do branky ve dvou zápasech, odchytal v nich dohromady 45 minut, měl průměr 1,35 branky na zápas a úspěšnost 94,4 procenta.

Reklama

Související témata: