Hlavní obsah

Fotbalisté Bocy Juniors strávili po bitce s ochrankou noc na policii

Belo Horizonte

Úterní zápas Poháru osvoboditelů mezi domácím brazilským týmem Atlético Mineiro a Bocou Juniors měl dohru v tunelu, kde se hráči argentinského celku po osmifinálovém vyřazení servali s ochrankou. Výprava pak v Belo Horizonte strávila podle brazilských médií noc v autobusu před policejní stanicí, než po výsleších mohla s dvanáctihodinovým zpožděním odcestovat zpět do Argentiny.

Foto: Washington Alves, Reuters

Jeden z hráčů Boky Juniors opouští policejní stanici v Belo Horizonte.

Článek

Dvěma členům klubu byla uložena pokuta v přepočtu ve výši 500 eur za způsobení materiálních škod, dalších šest bylo obviněno z ublížení na zdraví a kladení odporu. Klubu se podle vyjádření na twitteru podařilo složitě vyjednat, že nikdo nebude vzat do vazby, jak požadovala policie.

K incidentu došlo v tunelu v útrobách stadionu poté, co po druhé bezbrankové remíze prohrála Boca penaltový rozstřel. Argentinci se zlobili, že jim rozhodčí neuznal po shlédnutí videa dva góly. Podobnou vnímal celek z Buenos Aires už po prvním zápase, po němž jihoamerická federace CONMEBOL suspendovala hlavního arbitra i videorozhodčího.

Na nahrávkách z tunelu stadionu v Belo Horizonte je patrné, že hráči Bocy neváhali použít k útoku třeba mobilní zábrany či hasicí přístroj. Dobývali se také do kabiny soupeře, podle médií přivolaná policie ukončila incident použitím slzného plynu.

Reklama