Hlavní obsah

Trofej pro ligového mistra čeká pouť po Česku, lidé si ji budou moci potěžkat

Praha

Trofej pro vítěze první fotbalové ligy čeká v nadcházejících dvou měsících pouť po republice. Pohár začne svou cestu ve středu v mistrovské Plzni za asistence kapitána Viktorie Pavla Horvátha a zavítá postupně do všech šestnácti klubů, které hrají nejvyšší soutěž.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová trofej pro vítěze Gambrinus ligy.

Článek

Jako poslední budou mít trofej v prosinci k dispozici Bohemians Praha 1905, poté pohár svou pouť, takzvanou "Trophy Tour", zakončí a vrátí zpět do Plzně.

Fanoušci si budou moci trofej pro ligového šampióna prohlédnout třeba v obchodních centrech či školách poblíž stadiónů, kde jednotlivé kluby sídlí. Například sparťanům bude pohár k dispozici na začátku listopadu v nákupním centru Arkády, brněnští fanoušci ho zase mohou vidět v Galerii Vaňkovka a během ligového duelu s Plzní.

"Většinou s tím bude spojený nějaký dvou až tříhodinový doprovodný program včetně různých soutěží. Fanoušci se budou moci s trofejí vyfotit. Pohár poputuje i k majitelům a sponzorům klubů," uvedl na úterní tiskové konferenci Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace, která "Trophy Tour" připravila.

Reklama

Související témata: