Hlavní obsah

Přibylův memoriál přinesl divokou remízu a 150 tisíc pro charitu

Praha

Druhý ročník Memoriálu Lukáše Přibyla zpestřil v neděli v Praze exhibiční fotbalový zápas mezi týmem osobností Real Top Praha a starou gardou Bohemians 1905, který přinesl divokou remízu 9:9. Akce ve vršovickém Ďolíčku vynesla podle organizátora Alexandra Smity 150 tisíc korun, které jsou určené pro charitativní účely.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Leoš Noha (vlevo), Ivan Trojan (uprostřed) a Pavel Hoftych se zúčastnili v Praze druhého ročníku fotbalového Memoriálu Lukáše Přibyla.

Článek
Fotogalerie

Peníze se rozdělí do nadace podporující léčbu dětí s cystickou fibrózou a část obnosu poputuje ke dvěma postiženým dívkám.

Memoriál přilákala na stadión Bohemians 1905, kde Přibyl před svým loňským náhlým úmrtím pracoval jako ředitel klubu, řadu osobností z fotbalové i kulturní scény. Dres Real Topu Praha navlékli třeba nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller, trenéři Ivan Hašek s Pavlem Hoftychem, herci David Suchařípa s Ivanem Trojanem, zpěváci David Střihavka s Vojtou Dykem a sportovní komentátoři Robert Záruba s Jaromírem Bosákem. Dyk se blýskl dvěma góly stejně jako Koller.

Za Bohemians nastoupili dřívější hvězdy Antonín Panenka s Karolem Dobiašem či Marek Nikl. Panenka zaujal nečekaně rozehranou penaltou, kdy místo střely přihrál Dobiašovi a ten lehce skóroval do odkryté branky. Velká přestřelka nakonec vítěze neměla.

Už před memoriálem finančně přispěli fotbalisté pražské Sparty, kteří mezi sebou vybrali 75 tisíc korun. Částkou 40 tisíc korun přispěla městská část Praha 10. V minulém roce se při prvním ročníku memoriálu vybralo 300 tisíc korun, které připadly Přibylově manželce Zoře a dceři Beatě.

Přibyl zemřel loni v lednu kvůli vrozené srdeční vadě. Začínal jako reportér ve sportovní redakci České televize, poté se stal mluvčím Sparty a pak přešel do Bohemians 1905, kde vykonával funkci klubového ředitele. V prosinci 2011 se dohodl na návratu do Sparty, jako místopředseda klubu však pracoval jen několik týdnů do svého nečekaného skonu ve 33 letech.

Reklama