Hlavní obsah

VIDEO: Pelé, Neymar, teď sedmnáctiletý Gabigol. Santos má další zajímavé zboží pro Evropu

Santos

FC Santos dal fotbalovému světu Pelého či Neymara. Pochopitelně i další esa. A teď to vypadá, že brazilský klub má v rukávu zcela neokoukaný trumf, který by se mohl rovnat třeba i předešlým dvěma zmíněným fotbalovým pokladům. Cestu na scénu si razí Gabigol - Gabriel Barbosa Almeida.

Sedmnáctiletý brazilský talent Gabigol

 
Článek

Tenhle útočník má zřejmě před sebou opravdu skvělou budoucnost. A Santos se může těšit na další pořádný ranec, možná i takový, jaký před časem dostal za Neymara. I když kdo ví, kde vlastně všechny ty milióny od Barcelony skončily. Santos jich podle všeho zase až tolik nevyinkasoval, na své si přišel spíše hráčův otec v roli agenta, ale podstatné je, že teď má brazilský klub další zajímavé zboží pro manažery evropských velkoklubů.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Gabriel už v září 2012, necelý měsíc po svých šestnáctinách, podepsal kontrakt s výstupní klauzulí na 50 miliónů eur. Ligový debut zažil v květnu minulého roku (0:0 s Flamengem). Loni si také jen 170 cm vysoký útočník stačil zahrát za brazilskou reprezentační sedmnáctku.

V Brazílii se zkraje roku tradičně hrají šampionáty jednotlivých států, Gabriel dal v pěti dosavadních letošních zápasech za Santos čtyři branky. Na počátku tohoto měsíce se proti Botafogu (5:1) trefil hned dvakrát. Něco v něm asi bude.

Reklama

Související témata: