Rubriky:

Ostatní

VIDEO: Brankáře Kima oblafli. Ale měl ten gól platit?

22. listopadu 2014 07:36 - Soul

Potvrdili své suverénní postavení v korejské lize, fotbalisté týmu Jeonbuk vyhráli v pokračování soutěže nad Pohangem 1:0. Mohli jásat po gólu, který se zrodil krátce po vtipně rozehraném pokutovém kopu. Sudí jim radost dopřál, ale pokud si snad někdo položí otázku, zda ta branka měla podle pravidel platit, odpověď zní: Rozhodně ne!

Brankáře Kima na pohled oblafli parádně. S fotbalovou elegancí, když zvolili rozehrání na krátko. Gólman letěl podle předpokladů k tyči, ale v momentě, kdy se exekutor pokutového kopu dotkl míče, byl pozdější autor gólu - brazilský útočník Kaio - v nepovoleném postavení. Do „zakázaného" území vnikl mnohem dříve, že bylo rozehráno, tudíž branka rozhodně neměla platit. Pokutový kop se měl opakovat.

Pravda, pravidlo porušili i bránící hráči, kteří vlezli do pokutového území dříve, než je povoleno. I kdybychom však vzali v potaz to, že pravidlo neporušil jen spoluhráč fotbalisty, který pokutový kop provedl, ale i soupeř, tak by se muselo rozehrání opakovat.

Ale na kdyby se nehraje, pravidla ne vždy platí, a tak Jeonbuk zvítězil 1:0 Kaiovou střelou do více méně odkryté brány. Snaha gólmana byla marná.

Jeonbuk zůstává jasně první, Pohang je v soutěži třetí.

vap, Sport.cz

Zrušit


Časová osa: Ostatní