Hlavní obsah

USA - Haiti 1:0Fotbalisté USA porazili Haiti, jsou ve čtvrtfinále Zlatého poháru

Fotbalisté USA si druhou výhrou v základní skupině A Zlatého poháru zajistili postup do čtvrtfinále. Po úspěchu v utkání s Hondurasem porazili v pátek 1:0 Haiti. O jedinou branku zápasu se postaral ve 47. minutě Clint Dempsey. Ve druhém pátečním utkání této skupiny remizovala Panama 1:1 s Hondurasem.

Článek

Američané dostali míč do sítě už v prvním poločase, ale gól Arona Johannssona nebyl uznán kvůli ofsajdu. Po přestávce německý kouč americké reprezentace Jürgen Klinsmann poslal z lavičky na trávník Jozyho Altidorea a rychle se mu to vyplatilo. Právě tento útočník Los Angeles Galaxy totiž přesným pasem našel Dempseyho, který skóroval.

Utkání Panamy s Hondurasem bylo zejména ve druhém poločase hodně nervózní, rozhodčí Marlon Mejia měl problémy udržet jeho průběh pod kontrolou. Strkanici mezi hráči vyvolala například penalta nařízená v 78. minutě proti Panamě, která v té době vedla 1:0. Rozhodčím trvalo tři minuty, než si na hřišti zjednali pořádek. Střelu Andyho Najara ze značky pokutového kopu sice ještě panamský brankář vytlačil na břevno, ale míč se znovu odrazil k Najarovi a ten snadno vyrovnal na konečných 1:1.

Zlatý pohár - fotbalové mistrovství Severní a Střední Ameriky
Skupina A:
USA - Haiti 1:0 (0:0)
Branka: 47. Dempsey.
Honduras - Panama 1:1 (0:1)
Branky: 82. Najar - 20. Tejada.

Reklama

Související témata: