Hlavní obsah

Situace ve Spartě není dobrá, od nové sezóny by měli začít jinak, má jasno letenská legenda

Jablonec nad Nisou

Raduje se, že trojice českých hráčů v Serii A dělá tuzemskému fotbalu skvělou reklamu. Podle viceprezidenta Juventusu Turín a legendy pražské Sparty, se kterou třikrát vyhrál českou ligu, Pavla Nedvěda se i díky triu Patrik Schick (Sampdoria Janov) - Jakub Jankto (Udine) - Ladislav Krejčí (Boloňa), do Česka vrátí skauti předních evropských klubů.

Pavel Nedvěd vyrazil svou minciVideo: Sport.cz

 
Článek

Co musí fotbalista mít, aby se v italské lize prosadil?

Myslím, že italská liga je strašně těžká, co se týká taktického vyzrání hráče. Když se mladí kluci naučí v Itálii hrát, můžou jít do jakékoliv soutěže na světě a neudělají tam ostudu. Češi v Serii A mají skvěle našlápnuto, můžou udělat velkou kariéru.

Otvírají tři zmínění fotbalisté dveře do ciziny dalším mladým českým hráčům?

Jsem o tom přesvědčený. Generace mladých pušek je celkově dobrá, myslím si, že základ je položený. Zase můžeme prožívat dobré roky. Do Čech zase budou jezdit skauti velkých evropských klubů a budou sledovat hráče. Vidím to pozitivně.

Pomůže i postup jednadvacítky na ME?

To je fantastická věc, postup je dílem vynikající práce celé jednadvacítky. Myslím, že trenér Víta Lavička stmelil skvělý kolektiv. Hráči mají velkou šanci udělat si na šampionátu velká jména. Budu jim držet palce.

Před časem jste se stal ambasadorem čínské ligy, kam nyní přestoupil Bořek Dočkal. Je to dobrý krok?

Viděli jste nákupy, které čínské kluby provedly. Tamní liga bude díky těmto hráčům čím dál kvalitnější. V Itálii už běží v televizi zápasy čínské ligy, je tam velký boom. Je pozitivní, že tam přišel někdo z české ligy.

Jak v praxi vypadá vaše funkce ambasadora?

V Číně jsem byl dvakrát, další návštěvy by měly proběhnout v příštích letech. Čínskou ligu sleduju, jsem ve spojení s jejich federací.

Stíháte sledovat také českou ligu? Kdo je podle vás nyní nejlepším týmem?

Tolik zápasů jsem zase neviděl, ale něco vím. Neříká se mi to dobře, ale velice dobrý tým postavila Slavia.(směje se) Má kvalitního trenéra. To jsem ale tvrdil, už když tam Jarda Šilhavý přišel. Udělali správné kroky, sklízejí ovoce. O titul to bude tvrdý souboj, ale slávisti mají solidní šance.

To Sparta má naději minimální. Jste zklamaný, jak se trápí?

Vím, situace na Letné asi není dobrá. Mají spoustu mladých kluků a to prostě potřebuje čas. Myslím si, že od nové sezóny by měli začít jinak.

Reklama