Hlavní obsah

Nekopa! Svět se baví kuriózním vlastencem mladého Angličana na šampionátu dvacítek

Pro fotbalovou Anglii je teď devatenáctiletý Fikayo Tomori za největšího nekopu pod sluncem. Aby ne, když se jeho nepovedenou malou domů na světovém šampionátu dvacítek v Koreji baví celý svět. Mladík, který vyrostl ve fotbalové akedemii Chelsea, totiž poslal brankáři Hendersonovi balón tak nešťastně, že skončil v síti a Guinea díky kurióznímu vlastenci brala bod za remízu 1:1.

Kuriózní vlastňák na MS dvacetiletých

 
Článek

Pro mladé Angličany mělo být druhé vystoupení v základní skupině světového šampionátu dvacítek snadnou záležitostí. Zvláště poté, co v prvním utkání rozstříleli 3:0 Argentinu. V Čondžu se však nedokázali dlouho střelecky prosadit a tepve v 53. minutě jim zajistil vedení Cook.

Šest minut poté však přišel úlet Tomoriho, obránce narozeného v Torontu, který ještě před rokem reprezentoval rodnou Kanadu, ale letos dal přednost anglické reprezentaci, s níž nyní startuje na mistrovství světa v Koreji. Tři metry za půlící čárou posílal brankáři Hendersonovi z Manchesteru United malou domů, kterého ovšem překvapil a míč skončil za jeho zády.

Tomori, jenž má na kontě jeden start za Chelsea a devět za Brighton, kde hostoval, se jen chytil bezmocně za hlavu, Angličané se za ni chytili po dalších třicet minutách. S Guineou jen remizovali 1:1, takže v tabulce skupiny A jsou po dvou odehraných kolech se čtyřmi body druzí za domácími Korejci, kteří porazili jak Guineu, tak i Argentinu.

Reklama

Související témata: