Hlavní obsah

Slovenská výprava na fotbalovém ME terčem nemilého faux pas. Žádá nápravu!

Lublin/Praha

Evropský šampionát fotbalistů do 21 let v Polsku, na němž se představí i český tým, ještě ani nezačal a pořadatelé už řeší první vážnou stížnost. Na autobusu slovenské výpravy, který organizátoři svěřencům českého trenéra Pavla Hapala přidělili, je chybně zobrazen státní znak země. Slováci to pochopitelně nepřešli bez povšimnutí a podle serveru sport.sk žádají okamžitou nápravu.

Foto: Sport.cz

Mladí slovenští fotbalisté před autobusem s nesprávným znakem.

Článek
Fotogalerie

„Ve znaku nám chybí modré trojvrší Tatra, Matra, Fatra. Erb na vlajce obsahuje pouze dvojitý kříž, spíš připomíná erb nedávného Nitranského knížectví," píše Sport.sk. „Radost by měl asi jen (kníže) Pribina," dodává ironicky slovenský portál.

Jako by nebylo dost přehmatu pořadatelů na nedávném MS v hokeji, kde slovenskému výběru v Kolíně nad Rýnem po výhře 3:2 v prodloužení nad Itálií zahráli omylem slovinskou hymnu. Nemilým faux pas zůstala zaskočena po příletu do Polska i výprava mladých slovenských fotbalistů.

„Samozřejmě, že jsme si chyby na státním znaku všichni všimli a pochopitelně to nepřidalo ani na náladě," citoval web mluvčího výpravy Petera Zemana. Také Hapal zaregistroval, že téma státního znaku „zarezonovalo", ale koncentraci hráčů se hlavně snažil nasměrovat k prvnímu tréninku.

Prezident Slovenského fotbalového svazu Ján Kováčik už oficiálnímu serveru futbalsfz.sk potvrdil, že výprava podnikla kroky vedoucí k odstranění chyby: „Oficiálně jsme požádali pořadatele o nápravu, aby nám dali na autobus správný znak."

Zatímco Češi mají na dnešek naplánovaný sraz a do dějiště ME odlétají ve čtvrtek, slovenský tým čeká už v pátek úvodní vystoupení. Ve 20:45 nastoupí v Lublinu proti domácímu Polsku.

Reklama

Související témata: