Hlavní obsah

Sedíme, kašleme na to. Závěr zápasu, jaký fotbal snad ještě nezažil

Gradačac

Prohrávali jen 0:1, ale očekávaný závěrečný nápor nepřišel. Mužstvo Bosna Visoko rezignovalo. Poslední minuty zápasu měly naprosto nevídaný průběh, jak ukazuje video. Zvijezda Gradačac nakonec vyhrála 3:0, ale mělo se vůbec pokračovat ve hře, když soupeři protestovali? A to poněkud nezvykle. Usadili se na trávník a v naprosté většině zcela pasivně přihlíželi dění.

Protest hráčů v bosenské lize

 
Článek

Zoufalství, fraška, skandál. Byl to prostě konec, jaký se při fotbalovém utkání hned tak nevidí. V druholigovém duelu v Bosně a Hercegovině byli hosté popuzeni snahami domácích zdržovat. A zjevně také některými verdikty rozhodčího.

Až to skončilo zvláštní reakcí. Sudí ovšem poněkud nesportovní chování velkoryse přešel. Otázkou ale také je, co vše se dělo před tím, než začíná video, na němž zůstává ležet na hrací ploše hráč domácích a nepříliš přesvědčivě naznačuje, že má křeče a že potřebuje ošetření.

Pak ještě došlo na zásah sudího na lavičce hostů, které to vše už tak znechutilo, že i přes pouhé jednobrankové manko kapitulovali a nechali si dát další dva góly.

Teoreticky přitom mohli výhrou svého soka přeskočit v tabulce, ale takhle je na tom i po utkání 11. kola Gradačac lépe. Patří mu druhé místo, poražení soupeři jsou šestí.

Reklama

Související témata: