Hlavní obsah

Dočkal po premiéře v USA: Nečekal jsem, že budu v top formě, fyzicky jsem to ale zvládl

Philadelphia/Praha

Reprezentační záložník Bořek Dočkal si v sobotu odbyl premiéru za Philadelphii, do které přestoupil z čínského Henanu. Za nový klub odehrál 75 minut proti Columbusu v utkání 2. kola americké Major League Soccer (0:0). Do MLS skočil rovnýma nohama. Po čtyřech měsících bez ostrého zápasu, po zdravotních lapáliích v přípravě. „Strašně jsem se už těšil. Pauza byla hrozně dlouhá, příprava nekonečná," řekl Dočkal v rozhovoru pro společnost Sport Invest, které ho zastupuje.

Foto: Sport Invest

Vítej v Americe! Zleva Bořek Dočkal a jeho agent Viktor Kolář.

Článek

Jaká byla premiéra v americké soutěži?

Náročná, potkali jsme tým, který je spolufavoritem konference. Do soutěže vstoupil dvěma výhrami. Bylo to hodně o běhání bez míče, rozehrávku měli zmáknutou fakt dobře. První půle byla docela pod naší kontrolou, byli jsme nebezpečnější, po přestávce, jak ubývaly síly z napadání, jsme byli všude o krok později. Remíza je celkově zasloužená.

K soutěžnímu zápasu jste nastoupil po čtyřech měsících, cítil jste herní manko?

Především jsem se moc těšil, pauza byla hrozně dlouhá, příprava nekonečná. Navíc ani v ní jsem kvůli zdravotním potížím neodehrál moc zápasů. Proto jsem od utkání s Columbusem neočekával, že budu ve své top formě. Pochopitelně, do budoucna od sebe čekám víc. Fyzicky jsem se ale cítil dobře, až mě to překvapilo.

Spoluhráče poznáváte za pochodu, jaký dojem na vás mužstvo dělá?

Myslím, že má slušný potenciál. Je poskládané z mladých talentovaných hráčů, doplněné staršími, kteří mají zkušenosti z Evropy. Tým je dobře vedený. Způsob přípravy na zápas během týdne dává smysl. Mám z toho velmi dobrý pocit.

Probíhá aklimatizace v klubu podle vašich představ?

Snažím se sžívat co nejrychleji. Soutěž se rozjíždí, není čas, abych se dlouho rozkoukával a poznával všechno okolo. Chci být důležitým hráčem hned od začátku. Teď je naštěstí reprezentační pauza, mám možnost tréninkové manko dohnat. Potřebuju se co nejdřív dostat na úroveň, abych byl mužstvu platný.

Jsou fanoušci ve Philadelphii divocí, nebo byla atmosféra spíš komornější?

Atmosféra byla výborná, ale bude ještě výrazně lepší. Nebyl plný dům. Byla zima, slavil se Den svatého Patrika, navíc probíhalo basketbalové finále vysokých škol, které je tu hodně sledované. Až se oteplí, bude plný stadión.

Reklama

Související témata: