Hlavní obsah

Pozor, hlavičkuje BVBolt. A je z toho parádní gól. Testy legendárního běžce se blíží

Dortmund/Praha

Gól hlavou to byl skutečně parádní... Žádný div, že se jím Usain Bolt pochlubil i na sociálních sítích. Jamajský sprintér totiž bere přestup na fotbalovou scénu smrtelně vážně a dělá vše proto, aby si splnil svůj velký životní sen - jednou nastoupit za Manchester United. „Mluvil jsem o tom už i s Alexem Fergusonem a požádal ho, aby za mě ztratil slovo. Řekl, že uvidí, co se dá udělat,“ prozradil osminásobný olympijský vítěz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Deset měsíců po ukončení atletické kariéry myslí Usain Bolt na tu fotbalovou stále intenzivněji.

Článek

Na fotbalovou kariéru se Bolt připravuje zatím doma na Jamajce s mužstvem Harbour View, které trénuje bývalý reptrezentant Ricardo "Bibi! Gardner. A jak dokazuje video, které zveřejnil, chystá se velice tvrdě. Zajímavé ovšem je, že nikoli v dresu Rudých ďáblů z Old Trafford, ale bundesligové BVB Dortmund.

To proto, že by se během probíhající reprezentační přestávky měl s Borussií oficiálně zatrénovat. Pochopitelně že půjde v první řadě o PR akci zaštítěnou společností Puma, ale jamajský sprinter ji bere smrtelně vážně.

„Pokud v Dortmundu po tréninku řeknou, že jsem dost dobrý, budu trénovat ještě víc," ujišťoval před cestou do Německa. Nervózní prý před nastávajícím testem není ani trochu.

„Skutečně ne, i když jde o fotbal a je to přece jen jiné. Chvíli to bude možná trvat, ale zvyknu si. Je to jako s atletikou, kdy jsem byl zpočátku také hodně vzrušený z přítomnosti tolika diváků, ale pak jsem si přivykl," dodával Bolt.

„Od prvního dne sice všichni kolem tvrdili, že je nemožné, abych vyměnil dráhu sprintéra za kariéru profesionálního fotbalisty, ale já jsem přesvědčen, že nic není nemožné," ohradil se jednatřicetiletý Jamajčan, který má jisté, že si jeden velký sen skutečně splní.

Na Old Trafford v Manchesteru si totiž opravdu zahraje. V Divadle snů, jak se fotbalovému stánku v Manchesteru přezdívá, povede 10. června na Old Trafford výběr světa Soccer Aid World XI v charitativním duelu proti týmu bývalých fotbalistů a hvězd šoubyznysu v čele se zpěvákem Robbiem Williamsem. Výtěžek utkání získá Dětský fond Organizace spojených národů Unicef.

Jenže pro Bolta je splnění takového snu málo! Jamajský blesk se chce prohánět na Old Trafford v opravdovém zápase. A když ne tam, alespoň v Signal Iduna Parku v Dortmundu, kde vyběhne na trávník už v pátek dopoledne.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín