Hlavní obsah

Rosický uspořádá rozlučku. Na Letnou přijedou jeho spoluhráči z Dortmundu i Arsenalu

Praha

Český fotbal už mu poklonu složil. Ovšem jen na pódiu, kde se s Tomášem Rosickým při pondělním vyhlašování Fotbalisty roku loučil kapitán reprezentace Marek Suchý. Loučení na trávníku ale teprve přijde. Na pražské Letné se totiž 9. června uskuteční rozlučkový zápas, v němž se střetne mužstvo tvořené Rosického spoluhráči z reprezentace s týmem tvořeným z fotbalistů, s nimiž Malý Mozart během kariéry nastupoval v Dortmundu, Arsenalu a samozřejmě ve Spartě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický a jeho loučení na Letné před zápasem s Libercem.

Článek
Fotogalerie

„Vím, že rozlučkové zápasy nemají v Česku velkou tradici, ale pro mě byla možnost uspořádání podobné akce jasným rozhodnutím. Neměl jsem zatím možnost rozloučit se s fanoušky Sparty a národního týmu přímo na hřišti. Vždy jsem se snažil fotbalem bavit, ukázat jeho krásu a rozmanitost. Se stejným cílem budu na hřiště nastupovat také 9. června. Mým obrovským přáním je ještě jednou si naposledy zahrát před vyprodanou Letnou a zápas si spolu s fanoušky užít," svěřil se Tomáš Rosický.

Utkání na rozloučenou s „TR10" spolupořádají Fotbalová asociace České republiky, marketingová agentura STES a pochopitelně fotbalová Sparta.

„Je pro nás ctí, že se můžeme podílet na rozlučkovém zápase takové osobnosti českého fotbalu, jakou je Tomáš Rosický. Uděláme maximum, aby tento červnový den byl nezapomenutelný jak pro samotného Tomáše, tak pro všechny fotbalové fanoušky," nechal se slyšet první muž českého fotbalu Martin Malík.

„Tomáš si přeje, aby duel měl také charitativní přesah, což bude na sto procent splněno," prozradil za organizátory akce Tomáš Křivda. „Už nyní je spuštěna stránka www.tr10.cz, na které se mohou fanoušci registrovat, a mít tak jistotu, že dostanou veškeré aktuální informace," dodal.

„Neskutečně mě těší, jak pozitivní reakce na tuto akci dostávám. Oslovil jsem spoustu spoluhráčů z různých etap své kariéry a mohu fanouškům slíbit, že na Letné se dočkají skvělých fotbalistů. V průběhu dubna oznámíme další informace. Už teď se moc těším a děkuji všem, kteří se do této akce od začátku zapojili," připojil Rosický.

Reklama