Hlavní obsah

Horvátha čeká premiéra za Březovou! S číslem 28, které nosil nemocný kamarád Čišovský

Praha

V zimě oznámil, že se vrací na trávníky, na Velký pátek se plán Pavla Horvátha změní v realitu. Někdejší kapitán a lídr plzeňské Viktorie si 30. března odbude premiéru za Olympii Březová, divizní tým z městečka u Sokolova. Duel proti hostující Doubravce začíná ve 14.30.

Foto: fcviktoria.cz

Pavel Horváth, trenér Sokolova.

Článek

„Jsem plný očekávání. Tedy formu mám dobrou, jen nevím, na jak dlouho," směje se Horváth. S Olympií v zimní přípravě několikrát trénoval, absolvoval jeden přátelský zápas, který kvůli zranění nedohrál. Většinou se připravoval individuálně. „Uvidíme, na co to bude stačit," dodává 42letý Horváth.

Proti Doubravce vyběhne v dresu s číslem 28, které v Plzni nosil jeho velký kamarád Marián Čišovský, jenž bojuje se zákeřnou amyotrofickou laterální sklerózou. Slovenského stopera mocně podporuje i z pozice předsedy výboru Spolku 28. „Budu hrát pro Číšu," říká Horváth.

Úspěšnou kariéru, během které získal 6 mistrovských titulů a odehrál dva ročníky Ligy mistrů, ukončil v květnu 2015. K soutěžnímu utkání nastoupí po téměř třech letech. „Věřím, že se fanoušci budou dobře bavit," přeje si Horváth, jinak kouč druholigového Sokolova.

Reklama

Související témata: