Hlavní obsah

Slavia - Sparta 4:4Derby znovu jako řemen, se zvraty i hattrickem!

Praha
Aktualizováno

Mladíci se ve starších vzhlédli. A ještě je překonali. Zatímco velké derby pražských S nedávno v nejvyšší soutěži skončilo 3:3, juniorky obou rivalů sehrály ještě divočejší duel. Slavia nakonec na domácí půdě v Xaverově remizovala se Spartou 4:4. Během dramatické bitvy nastaly dva velké obraty ve skóre, slávista Tomáš Freit si připsal hattrick.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Václav Drchal (vpravo) dal v juniorském derby jeden z osmi gólů.

Článek

Obrátili si gard, ale výsledek je znovu smírný. Zatímco áčko Slavie přijelo na Letnou jako favorit, a pak v nastaveném čase zachránilo aspoň bod, výchozí situace juniorek byla opačná. Zatímco Sparta se pohybuje na špici tabulky, sešívaní se po sérii proher propadli až do její druhé poloviny. Jenže favorit znovu jen dotahoval na konečnou remízu.

Průběh byl přitom velmi dramatický. Slavia rychle vedla o dva góly, poločas ovšem prohrála 2:3. Po přestávce ovšem Freit završením hattricku nastartoval další obrat a červenobílí se znovu ujali vedení. Vzápětí o ně přišli, takže derby znovu nemá vítěze.

Za Spartu skórovali Drchal a Mustedanagič, spolu s nimi do zápasu z prvoligového kádru zasáhli i Vácha a Juliš. Rival z áčka nasadil jen Buchu.

Sparta se díky remíze posunula na první místo, Slavia zůstává osmá.

Fotbalová Juniorská liga:
Slavia Praha - Sparta Praha 4:4 (2:3)
Branky: 8., 15. a 53. Freit, 58. vlastní Pavlík – 23. Novotný, 33. Drchal, 41. Matoušek, 59. Mustedanagič.

Reklama

Související témata: