Hlavní obsah

Češi se v sídle FIFA zpovídali kvůli stanovám. Dostali jsme pochvalu, hlásí Malík

Curych
Aktualizováno

Proklepli si je, ale prý obstáli. Dokonce i pochvalu dostali. Delegace zástupců FAČR v čele s předsedou Martinem Malíkem se ve švýcarském sídle FIFA setkala s prezidentem vrcholné instituce světového fotbalu Giannim Infantinem. Hlavním tématem byla aktuální situace ohledně změny stanov české asociace.

Foto: FAČR

Zleva Martin Malík, předseda FAČR, a Gianni Infantino, šéf FIFA.

Článek

Situace byla vážná, českému fotbalu hrozila normalizace ve formě jakési nucené správy. Před pár dny se ovšem česká a moravská komora shodly na úpravě stanov FAČR, takže zásah zvenčí je nejspíš odvrácen.

„Jsou dva měsíce do startu světového šampionátu v Rusku a fakt, že v této době si nás pan Infantino pozval k sobě, sám o sobě vypovídá o tom, jakou absolutní prioritu nyní FIFA přikládá tomu, aby byla řešena problematika patových voleb předsedů v některých národních federacích. Situace se netýká jen nás, ale také Španělska, Itálie nebo Chorvatska," líčí páteční návštěvu v Curychu předseda FAČR Martin Malík.

Téma rezonuje v Mezinárodní federaci fotbalových asociací velmi silně. Češi se dozvěděli, že FIFA se dokonce rozhodla posílit svůj právní tým, který se problematikou bude speciálně zabývat.

„FIFA chce postupovat velice razantně, ať jde o Itálii či jiné státy. Byli jsme v Curychu pochváleni, že jdeme ostatním národním asociacím vzorem. Pan Infantino speciálně ocenil práci, kterou na shodě odvedly oba vyjednávací týmy Čech a Moravy," pochvaluje si Malík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín