Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka postoupili do čtvrtfinále Poháru ČMFS

OPAVA

Fotbalisté Slovácka porazili v dohrávce 4. kola Poháru ČMFS druholigovou Opavu na jejím hřišti 1:0 brankou Zehera. Poslední tým nejvyšší soutěže se tak přidal k šesti již známým čtvrtfinalistům - Příbrami, Plzni, Českým Budějovicím, Zlínu, Mladé Boleslavi a Jablonci. O poslední místo mezi nejlepší osmičkou se 15. listopadu utká třetiligová Břeclav s pražskou Spartou.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Slovácko rozhodně necestovalo do Opavy v nejlepším rozpoložení. Svěřenci trenéra Jiřího Plíška totiž okupují poslední příčku prvoligové tabulky, navíc se stále častěji spekuluje o finančních problémech Slovácka. Ani Opava neprožívá příliš šťastné období, v druhé lize třikrát za sebou prohrála a propadla se až na desáté místo tabulky.

Kouč Plíšek šetřil některé hráče základní sestavy na víkendový prvoligový zápas, a tak příležitost dostali i fotbalisté z lavičky. V prvním poločase se oba týmy dostaly do několika nadějných situací, ale prosadit se dokázalo jen Slovácko. Ve 39. minutě vyslal do šestnáctky domácích centr Vrána a na malém vápně nekrytý Zeher, který ještě před necelými dvěma lety právě ve Slezském FC působil, poslal míč do branky. Opavští mohli hned za dvě minuty odpovědět, ale Müller trefil pouze hostujícího gólmana Marka.

Po pauze se po hrubce domácího Cigánka řítil do rychlého protiútoku Róth, ale jeho centr srazil v poslední chvíli Pejša. Poté převzali iniciativu opavští fotbalisté. V 55. minutě šel sám na hostujícího brankáře Janoviak, míč si však příliš předkopl, a tak ho obrana Slovácka stačila odkopnout. V 71. minutě se k míči po rohu dostal domácí Pejša, jeho střelu ale zastavila tyč. A protože se neujal ani Kišův pokus ze závěru utkání, zajistili si fotbalisté Slovácka postup.

SFC Opava - 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)
Branka: 39. Zeher. Rozhodčí: Mikel - Ondo, Kubáň. ŽK: Kolínek, Žídek - Róth, Racko. Diváci: 1199.
Opava: Novák - Cigánek (68. Kiša), Pejša, Žídek, Víšek - Sedlář, Wirth (45. Šultes), Barteska, Kolínek - Müller (45. Janoviak), Půda. Trenér: Žemlík.
Slovácko: Marek - Studík, Němčický, Bernardi, Lysoněk - Zeher (70. Vozábal), Kúdela, Vrána, Racko (70. Ivana) - Róth, Malcharek (90. Mareš). Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: