Hlavní obsah

Mise splněna, mohl po postupu hlásit sparťanský trenér Chovanec

Mise splněna - může zahlásit po vítězství v Plzni a postupu do semifinále domácího poháru klubové generalitě letenský trenér Jozef Chovanec. Pod jeho vedením totiž Sparta neokusila v jedenácti jarních ligových a pohárových zápasech ani jednou porážku a v Poháru ČMFS už figuruje mezi posledními čtyřmi týmy.

Článek

Samozřejmě že byl spokojen. Pochopitelně že ho hladká výhra a postup přes sebevědomou Plzeň potěšila.

„Zužitkovali jsme prostě naše zkušenosti z pohárových zápasů, což se na hře projevilo,“ přesto pravil sparťanský kouč Jozef Chovanec lakonicky. Jarní bilance ho však musí těšit. „Nemyslím na bilanci, jdu zápas od zápasu,“ nechtěl spekulovat, nakolik jednoznačné vítězství ve čtvrtfinálové odvetě domácího poháru jeho svěřencům pomůže v lize a v dalším pohárovém tažení. Natož aby bral argumenty hráčů, že v Plzni se jim na perfektním trávníku hrálo logicky daleko lépe než na nerovném letenském place ztěžujícím kombinaci a neumožňujícím technický fotbal.

„Kus pravdy sice mají, ale nemá to zase až takový vliv na to, abychom i doma nepodávali lepší výkony. Terén na Letné sice kombinační a technický fotbal ztěžuje, ale není to zase až takový handicap, aby hráčům sloužil jako obezlička. I s tím se musí vyrovnat,“ nemínil akceptovat argumentaci a vysvětlování svých svěřenců.

Vrba: Naše hra se postupně měnila v chaos

Jeho kolega na plzeňské lavičce Pavel Vrba nemínil po výprasku od Sparty naslouchat také žádným výmluvám svých hráčů. „Chtěli jsme vsadit na kombinační fotbal založený na technické vyspělosti mých svěřenců a namísto toho jsme míče nakopávali a okamžitě se jich zbavovali. A defenzívu jsme nezvládli vůbec, takže naše hra se postupně měnila v chaos,“ opřel se kouč Západočechů do svého mužstva.

„Právem, protože my přistoupili k odvetě tak, že Spartu jednoznačně přejedeme. Po dvou zápasech na Letné a vydařeném utkání proti Zlínu jsme ze samé chvály zpychli,“ přitakával i plzeňský kapitán Pavel Horváth, jenž si oslavu svých středečních čtyřiatřicátých narozenin představoval rozhodně jinak.

„Spartu jsme mohli porazit jedině v případě, kdybychom poctivě bojovali, což se v odvetě nestalo. A hlavně - když jí ve třech zápasech nedáme ani jeden gól, je to už neumění a na výhru, natož pak postup myslet nemůžeme. Zvláště při chybách, jichž jsme se dopouštěli,“ glosoval Horváth odvetu, v níž neměl jeho tým proti Spartě sebemenší šanci.

Reklama

Související témata: