Hlavní obsah

Výsledky mluví za vše: 3:0, 2:0, 3:0. Tak jednoznačné to tentokrát nebylo, zastal se slávistický asistent nebohé Sparty

Praha

Ještě jeden vyhraný zápas a mistrovská Slavia bude mít splněný další úkol, který si pro zbytek sezony dala. Pochopitelně double. „20. května se v Plzni uvidí. Viktoria bude hrát doma, určitě se na nás připraví, ale my si jdeme za svým cílem. Teď za vítězstvím v poháru, a tudíž double,“ mohl po 299. derby pražských „S“ hlásit z Letné Trpišovského asistent Jaroslav Köstl. Pochopitelně nadmíru spokojený, protože po ligové potupě Plzně provedli sešívaní v semifinále tuzemského poháru totéž i Spartě. Také ji potupili, znovu v jejích chrámu. Tentokrát 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují gól na 2:0 během semifinále MOL Cupu na Spartě.

Článek

I třetí konfrontace obou „S" v této sezoně dopadla naprosto jednoznačně. Po ligových výhrách 3:0 a 2:0 zvítězila Slavia v pohárovém semifinále na Letné stejně jako v zápase o ligové body loni v prosinci. Zase 3:0.

„Cesta k výhře ale nebyla zdaleka tak jednoduchá, jak by snad výsledek napovídal. Sparta se na nás dobře připravila a dobrým výkonem přispěla k úrovní semifinále. Vždyť to byl pro ni zápas roku, stejně jako tomu bude za dva týdny v Plzni," chválil slávistický asistent odvěkého rivala.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jan Kuchta ze Slavie se raduje z gólu během semifinále MOL Cupu na hřišti Sparty.

„My naopak měli v nohou nedělní těžký zápas s Plzní, což bylo zpočátku patrné. Hráči se těžce rozběhávali, i v přechodové fázi jsme měli problémy. Až po vstřeleném gólu se naše hra uklidnila, přesto jsme do druhé půle provedli jisté korekce v napadání domácích," glosoval Köstl pohárovou partii, v níž Sparta znovu neměla nárok.

„Třetím gólem jsme ji definitivně vzali vítr z plachet. I tak bych ale ocenil její výkon, protože šancí si připravila dost. Proto se trochu zlobíme na naši defenzivu."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty v šanci před brankářem Slavie Ondřejem Kolářem během semifinále MOL Cupu.

Výhrady měl Köstl nejen k defenzivě svého týmu, ale i k sudímu Proskemu, jenž semifinále řídil. „Také trochu slabší výkon, takže i proto se derby zvrhlo v zákroky, které by na hřišti být neměly."

Na druhý břeh Vltavy se vracela Slavia samozřejmě navýsost spokojená s tím, že za dva týdny ji čeká tažení na Plzeň.

„Uvidí se, víme, že se domácí na nás nachystají. Ale několikrát jsme řekli, že naším cílem je double a za tím si půjdeme," ujistil Köstl, že Slavia po nedělní mistrovské korunovaci ze svých cílů v ničem neslevuje.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články