Hlavní obsah

Postup jsme uhráli, i když odveta nebyla snadná, oddechl si Vavruška

Teplice

I přes porážku 1:3 v odvetě semifinále Poháru FAČR mohli fotbalisté Slovanu Liberec opouštět teplický trávník s vědomím, že postoupili do finálového duelu, v němž se střetnou v Mladé Boleslavi s Jabloncem. Klíčovým atributem se totiž v součtu obou soubojů s Teplicemi ukázalo liberecké vítězství 3:0 na domácí půdě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalistů Liberce David Vavruška.

Článek

„Přijeli jsme si pro postup a z tohoto pohledu jsme dvojzápas zvládli, byť druhý zápas nebyl vůbec snadný," oddechl si liberecký trenér David Vavruška. Ale s výsledkem z Teplic moc spokojen nebyl. „Utkání jsme hráli velmi hloupě. Držení míče a neproměněné šance nejsou směrodatné. Byli jsme totiž nedůslední při obranné práci. Pozdě jsme dostupovali k protihráčům a nezachytávali jsme jejich akce. Chybělo nám více soustředěnosti," rozebíral kouč Slovanu Liberec.

Uznal ale, že to byl vzhledem ke čtyřem vstřeleným brankám zajímavý zápas. „Ano, padly góly, ale zbytečně jsme odvetu zdramatizovali. Nechtěli jsme jen bránit a snažili jsme se o skórování. Věděli jsme, že pokud dáme branku, domácím to hodně uškodí. Nakonec tedy odjíždíme se splněným cílem a můžeme se zaměřit na nedělní ligový souboj s Hradcem Králové o záchranu v lize," dodal Vavruška.

Teplický trenér Petr Rada přesně vystihl hlavní faktory dvojzápasu: „Rozhodla pohárová matematika s tím, že jsme v prvním utkání venku nedali gól a dostali jsme tři. Liberec u nás taky třikrát inkasoval, ale na potřebnou vstřelenou branku dosáhl."

Rada nabádal ke klidu

Přesto Teplice nebyly daleko od toho, aby měly velkou naději na obrat v sérii. „Když jsme se dostali do vedení na 2:0, říkal jsem v kabině, abychom se nenechali unést. Jenže po hodině hry to bylo 2:1 a přitom tomu nepředcházela vypracovaná akce. Míč se odrazil k Frýdkovi, který prostřelil obránce, a tím se Liberec ocitl ve velké výhodě. Ještě jsme měli šanci, a kdyby dal Krob na 4:1, mohlo se to vyvíjet jinak. Nestalo se. Přesto to byl z naší strany odpracovaný zápas," mínil Rada.

Teplická sestava neměla optimální podobu. „Pro zranění chyběli Vachoušek, Ljevakovič a brankář Grigar. I bez nich jsme nastoupili ve složení, které je použitelné z toho důvodu, že máme dvaadvacet hráčů. Všichni z kádru jsou plnohodnotnými členy ligového mužstva," tvrdil trenér.

Teplické myšlenky už směřují k nedělnímu ligovému zápasu s Příbramí, v němž na sebe narazí dva adepti na páté místo v tabulce. „Pohárové vyřazení musíme hodit za hlavu. Možná to bude s Příbramí ještě těžší, než s Libercem," zakončil Petr Rada, jehož svěřencům zbývají po ukončení pohárové cesty do konce sezóny tři utkání.

Reklama

Související témata: