Hlavní obsah

Jablonec - Slovácko 3:1Jablonec přehrál Slovácko a je v semifinále poháru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Považanec 1 : 0
63. Doležal 2 : 0
67. Kubala 2 : 1
76. Chramosta 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce postoupili do semifinále MOL Cupu. Ve čtvrtfinále české pohárové soutěže porazili Slovácko 3:1 a potvrdili dobrou jarní formu. Po zimní přestávce a nástupu trenéra Petra Rady do funkce vyhráli Severočeši všechny čtyři soutěžní zápasy. Brankami se o postup zasloužili Jakub Považanec, Martin Doležal a Jan Chramosta. Za hosty snížil Filip Kubala.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jablonečtí fotbalisté se radují ze vstřeleného gólu.

Článek

Jablonečtí po většinu utkání na hřišti dominovali. Hosté, kteří v lize bojují o záchranu, šetřili několik opor v čele s nejlepším střelcem Zajícem a v ofenzívě toho příliš nepředvedli.

Naopak ve 24. minutě unikl po pravé straně Považanec a otevřel skóre. Krátce nato museli domácí nuceně střídat kvůli Hübschmanovým svalovým potížím. Ve 39. minutě si hosté málem dali vlastní gól při snaze zabránit Chramostovi ve skórování, ale míč skončil těsně vedle stejně jako po střele Masopusta.

Slovácko udělalo v poločase dvě změny, ale soupeř po změně stran ještě navýšil vedení. Po hodině hry nejprve zahodil šanci Kubista, ale vzápětí hlavou zamířil přesně Doležal.

To hosty probralo a v 67. minutě snížil Kubala. Byla to vůbec první střela Slovácka v utkání. Domácí ale drama nedovolili. Čtvrt hodiny před koncem Doležal trefil tyč a Chramosta z dorážky definitivně rozhodl. V závěru měl Jablonec navíc další šance na zvýšení.

Čtvrtfinále MOL Cupu, českého fotbalového poháru:
FK Jablonec - 1. FC Slovácko 3:1 (1:0)
Branky: 24. Považanec, 63. Doležal, 76. Chramosta - 67. Kubala. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Divíšek (Slovácko). Diváci: 1142.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - V. Kubista, Hübschman (32. Doležal), Považanec - Masoupust (87. Pleštil), Chramosta (83. Breda), Jovovič. Trenér: Rada.
Slovácko: Daněk - Šimko, Břečka, Šumulikoski, Divíšek (66. Sadílek) - Petr, Daníček, Machalík, Havlík (46. Rezek), Vasiljev (46. Navrátil) - Kubala. Trenér: Kordula.

Reklama