Hlavní obsah

Liverpool chystá nejdražší přestup brankáře v historii! Kdo má nahradit nebohého Kariuse?

Liverpool/Praha

Po fatálních chybách ve finále Ligy mistrů proti Realu Madrid se ho kouč Jürgen Klopp zastával a odmítal, že by jeden nepovedený zápas měl stát brankáře Lorise Kariuse jeho kariéru v Liverpoolu. Jenže nyní, tři týdny před koncem letního přestupní období v Premier League, se jeví čím dál pravděpodobnější, že pětadvacetiletý Němec má u Reds cestu do branky zavřenou. Klub už dokonce jedná o příchodu nové gólmanské jedničky, kterou má být Brazilec Alisson Becker z AS Řím.

Foto: Profimedia.cz

Brazilský reprezentační brankář Alisson Becker je prý v hledáčku slavného Liverpoolu.

Článek
Fotogalerie

Loris Karius se zase předvedl

Jen Klopp musí vědět, jestli jím vyřčené věty bezprostředně po prohraném finále Ligy mistrů na adresu Kariuse byly jen gestem solidarity, kdy nechtěl do svého krajana kopat tak, jak to činila většina fanoušků Reds, nebo skutečně věřil, že Karius se z dvou kiksů dokáže oklepat a stane se oporou týmu.

Když však gólman, kterého Liverpool získal před dvěma lety z Mohuče, předvedl minulý týden při přípravném duelu proti Tranmere další lacinou chybu, definitivně nejspíš Kloppovi došlo, že sázka na Kariuse nebude tím správným rozhodnutím.

Podle anglických médií v hledáčku Liverpoolu uvízli Slovinec Jan Oblak z Atlétika Madrid či Nizozemec Jesper Cillessen, který vysedává na lavičce v Barceloně. Nakonec se ale Reds rozhodli pro jiné jméno. Pro pětadvacetiletého Alissona Beckera z AS Řím, který na právě skončeném světovém šampionátu zastával post brankářské jedničky Brazílie.

Že nejde jen o spekulaci, potvrzují i uznávaní italští novináři Gianluca Di Marzio a Fabrizio Romano, reportéři SkySports a Guardianu, kteří mají k římskému klubu blízko. Podle Romana by Alisson s přesunem k řece Mersey souhlasil, čeká jen na dohodu obou zainteresovaných klubů.

A k té prý nemusí být příliš daleko. Liverpool měl zahájit jednání o Alissonovi, dle Romana nabízí 70 miliónů eur i s bonusy (přes 1,8 miliardy korun), Římané si svého klenotu cení na 75 miliónů eur.

Pakliže nakonec obě strany najdou společnou řeč, stal by se Alisson nejdražším gólmanem světa všech dob. A to o parník. Nejvíce za brankáře dosud zaplatil jen Juventus Turín, který v roce 2001 vykoupil z Parmy Gianluigiho Buffona za 53 miliónů eur.

Liverpool už vysázel nejvíc peněz v dějinách za obránce, když na konci loňského roku zaplatil Southamptonu za nizozemského stopera Virgila van Dijka 78,8 miliónu eur.

Reklama

Související témata: