Hlavní obsah

Rekordní přestup dotažen. Liverpool už má náhradu za chybujícího Kariuse

Liverpool
Aktualizováno

Liverpool dotáhl přestup brankáře Alissona Beckera. Pětadvacetiletý fotbalista přichází z AS Řím a na Anfield Road podepsal víceletý kontrakt. Liverpool zaplatil za brazilského reprezentanta 65 miliónů liber (více než 1,88 miliardy korun), což z Allisona dělá nejdražšího gólmana historie. Dosavadní rekord patřil Gianluigimu Buffonovi, za kterého Juventus v roce 2001 Parmě zaplatil 33 miliónů liber.

Alisson Becker při tréninkuVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Loris Karius se zase předvedl

„Jsem opravdu šťastný. Je to sen nosit tak prestižní dres jako je ten liverpoolský. V mém životě jde o obrovský krok kupředu," řekl Allison pro webové stránky klubu.

„Je to jeden z nejlepších brankářů na světě. Jsem opravdu rád, že ho máme v klubu. Je skutečnou osobností, má mnoho zkušeností, a i jeho angličtina je překvapivě dobrá," pěl chválu na čerstvou akvizici trenér Reds Jürgen Klopp.

Alisson by se měl stát liverpoolskou jedničkou. Nahradit mezi tyčemi má chybujícího Němce Lorise Kariuse, který se zapsal do paměti fanoušků několika kiksy. Hlavně ve finále Ligy mistrů proti Realu Madrid. Naposledy chyboval i v přípravném utkání proti Tranmere.

Brazilec, který byl brankářskou jedničkou své země na nedávno skončeném MS, se stal čtvrtou letní posilou Reds. Před ním do klubu přestoupili Naby Keita, Fabinho a Xherdan Shaqiri.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články