Hlavní obsah

Čech zářil, ale o důvěru musí bojovat dál. Nemám teď nic jistého, přiznává

Londýn/Praha

Většinu kariéry býval zvyklý na pozici neoddiskutovatelné jedničky, před startem nové sezóny ale nemá gólman Petr Čech v Arsenalu zatím vůbec nic jistého. Ve středečním přípravném duelu proti Chelsea sice zářil, ale dobře ví, že boj o důvěru od nového trenéra Unaie Emeryho ještě zdaleka není u konce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čech chytil proti Chelsea dvě penaltyVideo: sntv

 
Článek

Čech při výhře nad Chelsea 2:1 po penaltovém rozstřelu chytil hned dvě penalty. Pokutový kop Alvara Moraty chytil v normální hrací době a Ruben-Loftus Cheek pak na něj nevyzrál v rozhodujícím rozstřelu.

Výkon proti bývalému klubu může sehrát při rozhodování španělského kouče o tom, koho z kvarteta Petr Čech, David Ospina, Emiliano Martinez a Bernd Leno pasovat do role brankářské jedničky, důležitou roli.

„Máme před sebou ještě další zápasy. Samozřejmě je na každém z nás, aby ze sebe vydal to nejlepší a kouč se pak musí pro někoho rozhodnout," komentoval diplomaticky přetahovanou o post mezi tyčemi.

Že by od Emeryho dopředu slyšel nějaká ujištění, jednoznačně odmítl. „Ne, ne. Nic takového," prohlásil.

„Snažíme se teď hrát odzadu trochu jiným způsobem. Samozřejmě chceme presovat co nejvýše, když je to možné. Každý trenér je trochu jiný a chce po vás trochu jiné věci. V přípravě na tom pracujeme a myslím, že se docela lepšíme," dodal plzeňský rodák.

Vybojuje si Petr Čech v Arsenalu pozici jedničky?
Ano
60,5 %
Ne
39,5 %
Celkem hlasovalo 4979 čtenářů.

Reklama