Hlavní obsah

Chelsea si zoufá: nešťastná třináctka! První trofej na Ostrovech patří Citizens

Londýn

Fotbalisté Manchesteru City získali popáté anglický Superpohár. Ve Wembley porazili londýnskou Chelsea 2:0 díky dvěma gólům Sergia Agüera. Argentinec se trefil ve třinácté minutě první půle i třináct minut po přestávce. Blues si tak nejspíš budou pamatovat, že třináctka jim štěstí rozhodně nenosí...

Foto: John Sibley, Reuters

Radost fotbalistů Manchesteru City po triumfu v FA Community Shield. Citizens vyhráli nad Chelsea 2:0, oba góly vstřelil Sergio Agüero.

Článek
Fotogalerie

Chelsea vyměnila v létě trenéra, když Itala Conteho nahradil jeho krajan Sarri, a fanoušci se těšili na start nové éry. Začátek se ale Blues vážně nepovedl. Do branky poslal kouč šestatřicetiletého Argentince Wilfreda Caballera, jednička týmu Belgičan Courtois chce totiž přestoupit do Realu Madrid.

Citizens se ujali vedení ve 13. minutě zásluhou Agüera, který se z hranice pokutového území trefil po zemi k tyči. Caballero se sice po ráně natahoval, ale neměl nárok. Třináct minut po pauze pak prostrčil Silva míč mezi obránci a Agüero přidal bez problémů druhou branku.

Anglický fotbalový Superpohár ve Wembley
Chelsea - Manchester City 0:2 (13. a 58. Agüero)

Reklama

Související témata: