Hlavní obsah

Opičí se Guardiola po Slavii? Nejmladší hráč MS nejde do Edenu, ale k mistrovi Premier League

Manchester

Máme dobrý vkus, mohou si pochvalovat v Edenu. Konečný efekt ovšem chybí. Fotbalová Slavia se přes léto netajila zájmem o 19letého Daniela Arzaniho z Melbourne City. Nejmladší hráč nedávného mistrovství světa v Rusku se teď v poslední den přestupního termínu v Anglii stává posilou mistrovského Manchesteru City, kam v nejbližších dnech odejde na hostování.

Foto: Sport.cz

Mladý Australan Daniel Arzani míří do Manchesteru City.

Článek

Jméno australského mladíka nejspíš bylo pro většinu českých fanoušků velkou neznámou. Slavia ovšem prokázala, že její skauti měli dobrý nos.

Nejenže Daniel Arzani nastoupil jako nejmladší hráč turnaje do všech tří zápasů Austrálie na mistrovství světa v Rusku. Teď si ho jako posilu vybral mistr Premier League!

Dalo by se tedy s přimhouřením oka říci, že kouč Guardiola se při posilování mistrovského kádru inspiroval na Slavii...

„Daniel má velký talent a během krátké doby se stal jednou z největších mladých hvězd v Austrálii," pochvaluje si na klubovém webu Brian Marwood, člen vedení Citizens.

Van Kessel jde do druhé belgické ligy

Naopak víra ve schopnosti Gina van Kessela se sešívaným nenaplnila. Nizozemský rodák a reprezentant Curacaa přišel do Edenu v létě 2016 z Trenčína za 32 miliónů korun. Oporou Slavie se však nikdy nestal a hostoval v Gdaňsku, respektive Oxfordu.

Nyní 25letý útočník odchází do druholigového belgického klubu Roeselare, kde podepsal roční smlouvu.

Reklama