Hlavní obsah

Nečekané komplikace pro Tottenham. Na novém stadiónu hrát zatím nemůže

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Tottenhamu se v polovině září nedočkají plánované premiéry na novém stadiónu. Zahájení provozu arény pro 62.062 diváků totiž opozdily problémy s bezpečnostními systémy. Minimálně první tři zápasy Premier League proto londýnský klub musel přeložit do Wembley.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Tottenhamu budou muset odehrát úvodní zápasy nového ročníku ve Wembley

Článek

Původní stadion White Hart Lane pro 36 tisíc fanoušků byl loni zbourán. Nový měl zažít ligovou premiéru 15. září v zápase s Liverpoolem. "Nedávné testování a uvádění do provozu ukázalo problémy s klíčovými bezpečnostními systémy," uvedl klub Hotspur v prohlášení.

Tottenham začal o víkendu ligovou sezonu výhrou v Newcastlu 2:1. Ve Wembley bude v sobotu hostit Fulham, pak Liverpool, začátkem října Cardiff a 28. října už by rád na novém stadionu přivítal obhájce titulu Manchester City.

Odklad zahájení provozu bude mít dopad i na NFL. Londýnský klub totiž bude hostit i několik utkání severoamerické soutěže v americkém fotbalu a plánovaný duel mezi Seattlem Seahawks a Oaklandem Raiders se 14. října musí uskutečnit rovněž ve Wembley.

Reklama

Související témata: