Hlavní obsah

Čech půjde i do pikantního souboje! Snadné rozhodnutí, věřím mu, říká trenér Emery

Bývalý reprezentační gólman Petr Čech bude stát v brance Arsenalu i v sobotním zápase druhého kola anglické ligy proti Chelsea, v pro něj pikantním souboji s klubem, kde strávil dlouhá léta. Potvrdil to trenér "Kanonýrů" Unai Emery, který je s šestatřicetiletým fotbalistou spokojený a věří mu i po úvodní prohře 0:2 s Manchesterem City.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Petr Čech při utkání proti Manchesteru City

Článek

Čech v prvním utkání sezóny dostal přednost před letní německou posilou Berndem Lenem, ale domácí porážce s obhájcem titulu nezabránil. Podle kritiků se bývalý gólman Chelsea, Rennes nebo Sparty nedokázal zcela popasovat s Emeryho novým herním stylem. Rodák z Plzně si při jedné rozehrávce dokonce málem dal vlastní gól.

Přesto španělský kouč změnu v brance neplánuje. "Jsem velmi spokojený s výkony Petra Čecha, má zkušenosti i kvalitu. Ale také Bernd Leno je pro nás důležitý," řekl Emery na tiskové konferenci. "Rozhodnutí, koho postavit v sobotu, pro mě bylo snadné. Petr může pokračovat v brance, věřím mu. Ale i kdybych nasadil Bernda, měl by mou důvěru," doplnil nástupce Francouze Arséna Wengera.

Reklama

Související témata: