Hlavní obsah

Anglie pláče pro fotbalovou legendu. Hrála i v Ďolíčku

Londýn

Fotbalový Albion přišel o další legendu, které si vážil. Ve věku 64 let zemřel Kevin Beattie, někdejší anglický reprezentant a velká ikona Ipswich Town. Podle dostupných informací postihl bývalého obránce infarkt. Beattie odehrál devět zápasů za anglickou reprezentaci, na klubové úrovni vyhrál FA Cup a také Pohár UEFA.

Foto: Sport.cz

Bývalý anglický reprezentant Kevin Beattie na archivním snímku.

Článek

Kevin Beattie patřil v osmdesátých letech k nejlepším hráčům First Divison (dnes Premier League). S týmem Ipswich Town slavil anglický titul a v roce 1981 se stejným klubem ovládl Pohár UEFA (dnešní Evropskou ligu).

Na důrazného stopera nemají nejlepší vzpomínky pražští Bohemians. Klokani ve 2. kole Poháru UEFA ročníku 1980/81 prohráli první duel na hřišti soupeře 0:3 a třetí gól jim jako střídající žolík vstřelil právě Beattie. Byl postupový, protože odvetu v Ďolíčku, kde obránce také nastoupil, pak Panenka a spol. vyhráli 2:0.

Nejenže Ipswich postoupil dál, nakonec celou soutěž vyhrál.

Podle anglických médií postihl Beattieho infarkt, jemuž podlehl. V posledních letech žil na rakouském venkově, kde se o něj starala manželka a pomáhala mu v boji s roztroušenou sklerózou.

Reklama

Související témata: