Hlavní obsah

Hrdinové Chelsea. Co dělají dnes?

Londýn/Praha

Pamatují veleúspěšnou éru Chelsea a na Ostrovech budou znovu pokračovat, přesněji řečeno v Championship, tedy v tamní druhé nejvyšší fotbalové soutěži. Ashley Cole po říjnovém konci v Los Angeles Galaxy posílil Derby County, John Obi Mikel přišel z Číny do Middlesbrough.

Foto: Action Images, Reuters

Fotbalista Ashley Cole ještě v dresu Chelsea.

Článek

Petr Čech, Frank Lampard, John Terry, Didier Drogba. Tito a další hráči byli strůjci úspěchu Chelsea v roce 2012, ve kterém Blues získali svoji zatím jedinou trofej pro vítěze Ligy mistrů. Hned dva hráči z tehdejší sestavy se nyní vracejí do anglické ligy. Co ale dělají ti další?

Drží se vysoko

Někteří z bývalých šampionů pořád hrají na nejvyšší úrovni. Třeba takový David Luiz je dokonce stále v Chelsea, ačkoli si mezi lety 2014 a 2016 odskočil do Paris Saint-Germain. Stejně je na tom i jeho parťák z obrany Gary Cahill, který do Chelsea přišel z Boltonu právě na začátku přelomového roku 2012 a od té doby Blues neopustil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Chelsea David Luiz.

V jednom z nejlepších klubů Premier League, totiž v Arsenalu, se stále drží i česká legenda Petr Čech. Ten ale nedávno oznámil plány kariéru na konci sezony ukončit. V dalším z týmů Big Four, totiž v Manchesteru United hraje od roku 2014 i španělský záložník Juan Mata, který k Rudým ďáblům přestoupil rovnou z Chelsea za 37,1 milionu liber.

Stále hrají

Mnozí další ve své kariéře dál pokračují, ačkoli již nepůsobí v tak velkých a věhlasných klubech jako je Chelsea. Například Salomon Kalou, který z Chelsea odešel právě po úspěšné sezoně v létě roku 2012, nyní hraje za německou Herthu Berlín, kde se potkává s českým záložníkem Vladimírem Daridou.

Foto: Sport.cz

Salomon Kalou ještě v dresu Chelsea.

Pozorný český fanoušek si při zápasech pražské Slavie v Evropské lize možná všiml, že i za jednoho z jejích protivníků v základní skupině nastupuje bývalá hvězda Chelsea. Je jí Branislav Ivanovič, který diriguje obranu Zenitu Petrohrad.

Zajímavé vzpomínky na finále Ligy mistrů má jistě dodnes Ryan Bertrand. Tento levý bek, v současnosti hrající za Southampton, si totiž právě ve finále odbyl svůj debut v evropských pohárech. Zaujal tehdy místo levého záložníka.

Fernando Torres i Ramires poznávají krásy Asie. Možná málokdo ví, že slavný španělský střelec, miláček fanoušků Atlétika Madrid, svůj domovský klub v loňském roce opustil a v současné době hraje japonskou nejvyšší soutěž za celek Sagan Tosu. Ramires pak od roku 2016 hraje za čínský klub Ťiang-su Su-ning.

Foto: marca.com

Fernando Torres v dresu Atlétika.

Trenéři a asistenti

Parťáci a legendy hluboko zakořeněné v srdcích fanoušků Chelsea, to jsou John Terry a Frank Lampard. Oba se nyní věnují trenérským kariérám. Zatímco Terry je asistentem v druholigové Aston Ville, Lampard šéfuje v Derby County. Lépe si zatím vede tým bývalého čísla osm - Derby County je v tabulce Championship na sedmém místě, Aston Villa na devátém.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Frank Lampard na tréninku, ještě coby hráč Chelsea.

Konec kariéry nebo na volné noze

Jedna z nejvýraznějších postav v historii Chelsea, Didier Drogba, který oproti době strávené v Chelsea razantně změnil vizáž a oholil si hlavu, oznámil konec kariéry po své štaci v druholigovém americkém týmu Phoenix Rising loni v listopadu. Podle serveru SkySports je otevřený možnosti, že by v budoucnu trénoval.

Foto: Sport.cz

Didier Drogba a jeho nový image

S fotbalem skončil také portugalský obránce José Bosingwa. To 36letý veterán Michael Essien, který naposledy působil v indonéském klubu Persib Bandug, sice zatím kariéru neukončil, ale pro server ESPN loni v květnu uvedl, že se konec jeho hráčské kariéry dost možná blíží.

Reklama