Hlavní obsah

Benítez se posil zase nedočkal a jeho frustrace roste. Opustí Newcastle už nyní?

Newcastle/Praha

Vrátil se na Ostrovy s velkými plány, maloval si, jak pozvedne Newcastle k někdejší slávě, jenže teď španělský kouč Rafael Benítez zjišťuje, že tvrdě narazil. Britský miliardář Mike Ashley, který se už od roku 2017 pokouší klub prodat, totiž nemíní investovat do hráčských posil ani libru, takže plánovaná proměna se nekoná a Straky se v Premier League zmítají na sedmnácté příčce jen těsně nad čarou ponoru. I proto Benítez naznačuje, že u Magpies skončí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Rafael Benítez je ze situace v Newcastlu frustrovaný čím dál víc.

Článek

V prosinci sepsal Banítez seznam posil, které by rád do St. James Parku přivedl, jenže dva dny před koncem lednového přestupního termínu nemá v kádru stále žádnou z nich. Prostě stejný příběh, jako loni v létě...

„Jsem ze situace stále víc frustrovaný," připustil osmapadesátiletý Španěl, který v minulosti vedl takové velkokluby jako Liverpool, Chelsea, Real Madrid či Inter Milán.

Foto: Craig Brough, Reuters

Matt Ritchie z Newcastle.

Do Newcastlu přišel v březnu 2016 s představou, že vydrží i navzdory sestupu do druhé ligy a postupně vybuduje klub, který bude v Premier League zase něco znamenat. Generální ředitel Lee Charnley mu sliboval finanční stabilitu a podporu pro tento projekt, jenže realita je úplně jiná.

Benítez se sice po roce s mužstvem do Premier League vrátil, ale musí si vystačit s hráči, které má a s nimiž postup vybojoval. Proto žádný div, že Straky, jejichž bránu hájí někdejší sparťanský gólman Dúbravka, bojují zase o ligové přežití.

Na Ostrovech se tudíž vehementně spekuluje, že vzhledem k panující situaci a neochotě majitele klubu investovat do nákupu posil by mohl Benítez skončit už teď v lednu.

Foto: Lee Smith, Reuters

Trenér Rafael Benítez v hloučku hráčů Newcastle.

„Nemohu garantovat nic. Snad jen to, že se snažím soustředit na každou minutu své práce tady v Newcastlu a pracovat co nejlépe. Teď myslím hlavně na náš večerní zápas s Manchesterem City. Doufám, že se nám podaří získat tři body a všichni budeme šťastní. A pak už nezbude než čekat, zda se do čtvrtka, kdy se uzavře transferové okno, něco stane," odpověděl mnohoznačně Benítez, o němž je známo, že se snaží každou uzavřenou smlouvu dodržet do posledního dne.

Ta s Newcastlem mu vyprší v létě a je pramálo pravděpodobné, že by ji Benítez prodloužil. „Co se budoucnosti a mého další spojení s Newcastlem týče, nemohu garantovat vůbec nic," prohlásil frustrovaný španělský kouč.

Reklama

Související témata: