Hlavní obsah

Koho Sarri pošle do brány? Bude to Kepa i přes své extempore v Carabao Cupu?

Londýn/Praha

Fotbalisty Chelsea čeká ve středu od 21:00 londýnské ligové derby s Tottenhamem Hotspur. Před koučem Mauriziem Sarrim leží důležité rozhodnutí. Pošle do brány hříšníka Kepu Arrizabalagu po tom všem, co Španěl předvedl ve finále Carabao cupu? Ostrovní média mají jasno. Měl by zůstat sedět!

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Brankář Chelsea Kepa Arrizabalaga, který odmítl střídat, děkuje fanouškům po utkání s Manchesterem City.

Článek

Španělský brankář odmítl střídat před penaltovým rozstřelem v nedělním finále Ligového poháru s Manchesterem City. Přestože on i italský kouč později tvrdili, že se jednalo o nedorozumění, Kepa před 82 tisíci diváky předvedl, jak by se v žádném případě neměl na hřišti chovat profesionální fotbalista. Chelsea penaltovou bitvu prohrála.

Sarri teď může ukázat, že i když je jeho pozice na lavičce Blues nahnutá, dokud je hlavním trenérem, šéfem je tu on. Revolta ve Wembley by tak paradoxně jeho pozici mohla posílit. Záležet ale bude i na jeho rozhodnutí poslat ve středu do brány neposlušného Kepu, nebo dát přednost zkušenému argentinskému gólmanovi Caballerovi.

Foto: Carl Recine, Reuters

Manažer Chelsea Maurizio Sarri a jeho reakce, kdy odmítl brankář Kepa Arrizabalaga střídat.

Podle ostrovních médií by měl čtyřiadvacetiletý hříšník zůstat sedět. V opačném případě to ukáže slabost Sarriho. Angličtí fotbaloví experti se vesměs shodují v tom, že nedělní počínání Kepy bylo daleko za hranou. Ten se za své chování musel a omluvit a klubové vedení mu napařilo pokutu přesahující pět a půl milionu korun.

Londýnské derby mezi Chelsea a Tottenhamem bude důležitým duelem o tom, jakým směrem se oba týmy budou ubírat ve zbytku sezony. Zaútočí Chelsea na pozice zajišťující start v Lize mistrů? Bude to mít těžké. Pokud se Tottenham nechce vzdát svého titulového snu, potřebuje na Stamford Bridge vyhrát.

Reklama

Související témata: