Hlavní obsah

Pokutou to neskončilo. Hříšník z Chelsea seděl a Sarri zářil spokojeností

Londýn/Praha

Trapné okamžiky vystřídala úleva a štěstí. Veterán byl za hvězdu. V neděli si přitom na něj ukazovala celá Anglie. Sedmatřicetiletý Caballero stál připravený u lajny, aby vystřídal kolegu na konci prodloužení v boji o Carabao Cup, jenže když Kepa Arrizabalaga odmítl odejít z placu, musel si zase sednout mezi náhradníky. Ve středu večer Caballero vychytal pro Chelsea výhru nad Tottenhamem a kritikou zmítaný manažer Maurizio Sarri zářil nadšením. „Byl skvělý," složil poklonu zkušenému gólmanovi kouč.

Foto: Paul Childs, Reuters

Brankáři Chelsea Willy Caballero a Kepa Arrizabalaga při rozcvičce před utkáním s Tottenhamem.

Článek
Fotogalerie

Nedělní zápas odchytal v dresu Chelsea Kepa Arrizabalaga. Jenže, když na konci prodloužení bitvy s Manchesterem City odmítl střídat, byla celá Anglie na nohou. Experti volali po jeho okamžitém vyhazovu z klubu, mluvili o vzpouře proti manažerovi. Klub ze Stamford Bridge ale vše vyřešil po svém. Mladý Španěl dostal pokutu přes pět a půl milionu korun, také se všem v klubu omluvil a zdůraznil, že šlo o nedorozumění. Trest přijal bez mrknutí oka.

Pak se čekalo, jak zareaguje manažer Sarri v ligovém utkání s Tottenhamem. Pošle do branky rebela, nebo ho posadí mezi náhradníky a šanci dostane zkušený Caballero? Nakonec platila varianta číslo 2 a italský kouč si mohl spokojeností mnout ruce. Caballero byl fantastický, udržel čisté konto a byl velkou oporou Blues. "Prostě jsem se tak rozhodl. Hlavní je, aby byl úspěšný tým. Nejde o jednotlivce," konstatoval stroze Sarri.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Šťastný brankář Chelsea Willy Caballero. Chytal proti Tottenhamu a Blues vyhráli 2:0.

Kdo by čekal, že se hrdina zápasu po závěrečném hvizdu rýpne do svého brankářského kolegy, musel by být zklamaný. Vypadá to, že mezi gólmany Blues není nejmenší problém. „Kepa byl fantastický, obrovsky mě podporoval. Jsou to pro něj všechno zkušenosti, snažíme se hlavně o to, abychom byli lepší a lepší," podpořil svého kolegu Caballero.

Fanoušci ale na nedělní počin mladého Španěla stejně nemohli zapomenout a žertovali, jak se vyrovná se situací. "Čekám, kdy Kepa vytáhne rukavice a půjde na hřiště," napsal na sociální síti jeden z nich. "Možná se ale rozhodl pustit tam kolegu," dodal. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. "V neděli si zachytal, tentokrát se rozhodl, že bude raději na lavičce jako trenér."

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Chelsea už měla připravené střídání brankářů, nakonec k němu ale v závěru finále Carabao Cupu nedošlo.

Chelsea každopádně zvládla těžký zápas a mometálně je v tabulce Premier League na šesté příčce. Na čtvrtý Arsenal ztrácí ale jen tři body a má zápas k dobru.

Reklama

Související témata: