Hlavní obsah

Průlom! Záběry z videa uvidí i diváci na stadionu

Londýn

Fotbaloví fanoušci ve Wembley uvidí při semifinálových zápasech Anglického poháru na obřích obrazovkách záběry ze systému VAR, pokud po prozkoumání videa dojde ke změně původního verdiktu rozhodčích. Zástupci anglické Fotbalové asociace zareagovali na kritiku, že diváci na stadionu někdy rozhodnutí sudích nechápou, což zbytečně stupňuje napětí v ochozech.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Ilustrační snímek.

Článek

Novinku představí už o tomto víkendu při semifinále a také 18. května při finále. V sobotu se o postup utkají Manchester City s Brightonem, v neděli hraje Watford s Wolverhamptonem.

„FA Cup byl vždy průkopníkem testování VAR v Evropě a tohle je další krok v jeho vývoji,“ uvedli představitelé FA, podle nichž přinese zveřejnění záběrů větší srozumitelnost a transparentnost. Záznamy sporných situací, které byly po konzultaci u videa rozhodčími přehodnoceny, se promítaly na stadionech i při loňském mistrovství světa v Rusku.

V Anglii se VAR použil poprvé v utkání Anglického poháru v lednu 2018. V této sezoně se používá jen v zápasech hraných na stadionech klubů z Premier League. Od příští sezony bude nasazen i přímo v Premier League.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články