Hlavní obsah

Terry předčil Lamparda! Postup do Premier League slaví Aston Villa

Fotbalisté Aston Villy porazili ve finále druhé anglické ligy Derby County 2:1 a po třech letech se vrátili do Premier League. Birminghamský celek se připojil k Norwichi a Sheffieldu United, které si účast zajistili dříve. Z postupu se radoval i asistent trenéra Aston Villy John Terry, naopak zklamání musel překonat jeho bývalý dlouholetý spoluhráč z Chelsea a anglické reprezentace a nyní trenér Derby Frank Lampard.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Aston Villa slaví postup do Premier League.

Článek
Fotogalerie

Finále play off o postup do Premier League je považováno za nejlukrativnější zápas ve světovém fotbale, neboť úspěšnému celku přinese minimálně 170 milionů liber (téměř pět miliard korun) za televizní a komerční práva v nejvyšší anglické soutěži.

Skóre otevřel ve Wembley hlavičkou minutu před koncem úvodního poločasu El-Ghazi, který si naběhl na centr Almuhammadího. V 59. minutě vsítil rozdílový gól McGinn, který byl v souboji s brankářem Derby Roosem důraznější. V 81. minutě zdramatizoval souboj Waghorn.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Aston Villa se po třech letech vrací do Premier League.

"Villans" skončili po základní části čítající 46 kol pátí a v play off vyřadili ve dvojzápase West Bromwich Albion na penalty. Derby obsadilo šestou příčku a ve vyřazovací části si poradilo s Leedsem United. Na první účast v nejvyšší anglické soutěži od ročníku 2007/2008 si však Lampardovi svěřenci musí počkat.

Lampard a Terry hráli zásadní úlohu v nejúspěšnější éře Chelsea. Společně oslavili tři ligové tituly, po Lampardově odchodu přidal Terry další dva. Čtyřikrát se radovali z vítězství v FA Cupu a v roce 2012 z "ušatého" poháru pro vítěze Ligy mistrů. O rok později dobyli Evropskou ligu.

Play off o postup do anglické fotbalové ligy - finále:
Aston Villa - Derby 2:1 (44. El-Ghazi, 59. McGinn - 81. Waghorn). Aston Villa se po třech letech vrátila do Premier League.

Reklama