Hlavní obsah

Parádní gesto. Özil si vzal tureckou Miss, spolu zaplatí tisíc operací nemocným dětem

Londýn/Praha

Sezona se mu nepovedla. Německý fotbalový záložník Mesut Özil v letošním ročníku zrovna nezářil. Teď má ale za sebou důležitý životní krok. Oženil se se svou přítelkyní. Ke slavnostní příležitosti si připravil také jedno parádní gesto. Společně s nevěstou zaplatí tisíc operací dětem, které potřebují k léčbě finanční pomoc dárců.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan nechyběl mezi hosty na svatbě fotbalisty Mesuta Özila a bývalé Miss Amine Gulseové.

Článek

Má za sebou sezonu hrůzy. Özil by na uplynulý ročník nejraději zapomněl. Nevyrovnané výkony, kritika fanoušků, prohrané finále Evropské ligy a dobrovolný odchod z kádru německé reprezentace, tak by se dal orámovat letošní rok třicetiletého Němce s tureckými kořeny.

Arsenal si v příštím ročníku nezahraje ani Ligu mistrů. Fotbalisté Gunners obsadili pouze 5. místo v Premier League a cestu do milionářské soutěže nevyválčili ani ve finálovém utkání EL v Baku proti Chelsea.

Özil teď má alespoň chvíli čas na příjemnější věci. V pátek si vzal svou partnerku Aminu Gülseovou, bývalou tureckou Miss. K oslavě svatby udělali novomanželé parádní gesto. Společně s partnerkou zaplatí tisíc operací dětem, které čekají na pomoc finančních dárců.

„Mnoho přátel a známých se nás ptalo, co bychom si přáli k naší svatbě," vydal Özil k charitativnímu kroku oficiální vyjádření. „Vyzývám proto všechny, kteří by chtěli přispět na něco, co je blízké naším srdcím," pokračoval fotbalista. „Amine a já zaplatíme náklady na 1000 operací pro malé děti, kteří to opravdu potřebují. Když se přidáte, může jich být po celém světě mnohem víc," doplnil své vyjádření Özil.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan a jeho žena Emine nechyběli mezi hosty na svatbě fotbalisty Mesuta Özila a bývalé Miss Amine Gulseové.

Reklama