Hlavní obsah

Velké kapitánovo loučení. Zápas plný legend skončil nerozhodně

Manchester/Praha

Velkolepou rozlučku se svým bývalým klubem má za sebou Vincent Kompany. Bývalý kapitán Manchesteru City strávil v anglickém celku více než deset let a zasloužil si tak opravdu pořádné sbohem, kterého se mu dostalo v podobě speciálního zápasu mezi legendami Citizens a výběrem Premier League. Na hřišti se tak objevili třeba Edwin van der Sar, Gary Neville nebo Paul Scholes.

Foto: Carl Recine, Reuters

Vincent Kompany během své rozlučky s Manchesterem City.

Článek

Byl to opravdu krásný večer. Kompany se sice kvůli zranění svalů zadní strany stehna do průběhu zápasu zapojit nemohl, i tak bylo ale na Etihad Stadium na co koukat. Po hřišti se totiž proháněla vskutku velká jména: namátkou třeba Ryan Giggs, Robin van Persie, Sergio Agüero či Kolo Toure.

Utkání nakonec skončilo nerozhodně 2:2. Jako první šli do vedení Citizens zásluhou Martina Petrova, ale výběru Premier League se podařilo průběh zápasu otočit díky gólům Robbieho Keana a Robina van Persieho. Doslova za minutu dvanáct pak za výběr City srovnával v nastaveném čase 41letý útočník Benjani.

Výtěžek ze speciálního zápasu putuje na charitativní účely, konkrétně ve prospěch nadace Kompanyho, která se zabývá podporou lidí bez domova v Manchesteru. Třiatřicetiletému obránci se navíc podle BBC Sport kromě velké rozlučky dostalo i dalších poct: Citizens totiž oznámili, že se chystají před Etihad umístit sochu belgického reprezentanta. Jedna z uliček v klubovém tréninkovém areálu pak již nyní nese jméno bývalého kapitána úřadujícího anglického mistra.

Třiatřicetiletý Kompany z Manchesteru City odešel po loňské vydařené sezoně, v níž coby kapitán s klubem dokázal získat hned tři domácí trofeje: Premier League, Anglický pohár i Ligový pohár. Jeho kroky zamířily do Anderlechtu Brusel, kde s velkým fotbalem začínal.

Základní sestavy speciálního zápasu
Legendy Manchesteru City: Hart - Zabaleta, Toure, Lescott, De Jong - Nasri, Ireland, Silva - Wright-Phillipps, Agüero, Petrov.
Výběr Premier League: Van der Sar - Neville, Carragher, Carrick, Cole - Arteta, Butt, Scholes, Giggs - Keane, van Persie.
Zdroj: manchestereveningnews.co.uk

Reklama