Hlavní obsah

Hvězda za miliardu nebyla dobrá ani na lavičku. Pohádkový příběh šampiona se hodně pokazil

Londýn/Praha

Když před třemi lety slavil Leicester šokující mistrovský titul v Premier League, patřil záložník Danny Drinkwater k hlavním tvářím zázraku z King Power Stadium. O rok později přišel miliardový (35 milionů liber) přestup do Chelsea, dorazily také pozvánky z anglické reprezentace, jenže od té doby to jde s rodákem z Manchesteru dost z kopce.

Foto: Profimedia.cz

Danny Drinkwater v dresu Burnley, za který kvůli zranění kotníku momentálně nehraje.

Článek

Jakmile v sedmadvaceti letech zamířil do Chelsea, kde hrával také jeho bývalý spoluhráč v dresu Lišek N´Golo Kante, zdálo se, že jeho kariéra bude teprve vrcholit a může se těšit na další příval titulů a velkých zápasů. Nic ale nemohlo být dál pravdě.

Těšit ho každopádně mohla týdenní výplata na Stamford Bridge kolem 100 000 liber týdně (cca 3 miliony korun). Už v první sezoně v Blues to nebyla z jeho strany žádná sláva, protože i vinou zranění odehrál ve všech soutěžích jen 22 zápasů a zdravotní potíže ho nakonec nepustily ani do vítězného finále FA Cupu.

To nejhorší ale teprve mělo přijít. Po nástupu kouče Maurizia Sarriho si nezahrál v soutěžním zápase ani minutu. Italskému stratégovi zkrátka neseděl do systému.

Když pak Chelsea hrála finále Evropské Ligy, nevešel se Drinkwater ani na lavičku. A to přitom Blues nevyužili celou možnou kapacitu náhradníků a na jejich lavičce zůstalo jedno místo volné. Kouč raději nechal místo volné, než aby na něj posadil anglického reprezentanta, na něhož tak nezbyla ani medaile pro vítěze.

Bylo jasné, že ani odchod Sarriho po minulé sezoně a příchod Franka Lamparda už v jeho případě nic nevyřeší, a tak přišlo hostování v Burnley, kde kope také český reprezentant Matěj Vydra.

„Je čas znovu nakopnout kariéru. A získat zpátky lásku pro hru," napsal natěšeně na sociální sítě.

Místo oživení kariéry, většího herního vytížení a přiblížení se k návratu do svého mateřského klubu ale přišel pravý opak.

Nejprve přišel kvůli jízdě v opilosti o řidičák. Na začátku září jej pak nachytal bulvární deník The Sun při opilecké rvačce před nočním klubem v Manchesteru, údajně kvůli tomu, že si začínal s přítelkyní jiného fotbalisty. A co je horší, při bitce utrpěl zranění kotníku, kvůli němuž za Burnley nehraje.

Návrat na výsluní je tak nyní pro 29letého středopolaře hodně v nedohlednu.

Reklama

Související témata: