Hlavní obsah

Wenger bude šéfovat ve FIFA globálnímu rozvoji fotbalu

Konečně se dočkal. Bývalý dlouholetý trenér Arsenalu Arséne Wenger bude pracovat v mezinárodní federaci FIFA jako šéf globálního rozvoje fotbalu. Sedmdesátiletý Francouz skončil v londýnském klubu loni v květnu po 22 sezonách a od té doby pracoval jako televizní expert. Minulý týden se o něm spekulovalo jako o jednom z kandidátů na trenéra Bayernu Mnichov.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Bývalý dlouholetý trenér Arsenalu Arséne Wenger bude pracovat v mezinárodní federaci FIFA jako šéf globálního rozvoje fotbalu.

Článek

Wenger bude ve své funkci mimo jiné dohlížet na pravidlovou komisi IFAB, trenérské programy a technické analýzy zápasů na turnajích FIFA. Má zároveň asistovat při vytvoření programu, jenž pomůže bývalým hráčům v přechodu k trenérské kariéře. Slavný kouč v podstatě nahradí bývalého nizozemského fotbalistu Marca Van Bastena, jenž byl do loňského října technickým ředitelem FIFA.

Cílem FIFA je globální rozvoj fotbalu. "Vím, že k tomuto cíli dokážu přispět. Dám do toho veškerou svou energii," uvedl na webu federace Wenger.

Štrasburský rodák trénoval Nancy, Monako a japonskou Nagoju, než usedl v roce 1996 na více než dvě dekády na lavičku Arsenalu. S londýnským klubem získal tři mistrovské tituly, sedmkrát vyhrál Anglický pohár a postoupil do finále Ligy mistrů a Poháru UEFA.

Reklama