Hlavní obsah

Fotbalisty Evertonu bude v Premier League zachraňovat Ancelotti

Liverpool

Sestupem ohrožené fotbalisty Evertonu bude v Premier League zachraňovat úspěšný italský kouč Carlo Ancelotti. Trojnásobný trenérský vítěz Ligy mistrů podepsal v novém působišti kontrakt na čtyři a půl roku.

Foto: Ian Walton, Reuters

Carlo Ancelotti čelí novému úkolu, s Evertonem bude bojovat o udržení v Premier League.

Článek

Šedesátiletý Ancelotti v Evertonu nahradil Portugalce Marca Silvu, jenž byl propuštěn před dvěma týdny po porážce 2:5 v městském derby s Liverpoolem. V tabulce je Everton šestnáctý tři body nad pásmem sestupu, v dnešním duelu proti Arsenalu ještě tým povede prozatímní kouč Duncan Ferguson.

Ancelotti byl do minulé středy trenérem Neapole, odkud byl krátce po postupu do osmifinále Ligy mistrů po sporech s šéfem klubu Aureliem di Laurentisem propuštěn.

Foto: Cesare Abbate, ČTK/AP

Italský kouč Carlo Ancelotti donedávna vedl Neapol.

V Anglii už bývalý italský reprezentant působil před deseti lety v Chelsea, kterou v sezoně 2009/10 dovedl k triumfu v Premier League. Získal také ligové tituly v Itálii s AC Milán, ve Francii s Paris Saint-Germain a v Německu s Bayernem Mnichov. Milán také dovedl k dvěma vítězstvím v Lize mistrů, jednou vyhrál nejcennější klubovou trofej s Realem Madrid.

Na lavičce Evertonu by se měl Ancelotti poprvé představit doma v Goodison Parku ve čtvrtek proti Burnley.

Reklama

Související témata: