Hlavní obsah

Myslet si, že je hotovo, by bylo šílené, řekl kouč Liverpoolu

Liverpool

Podle trenéra fotbalistů Liverpoolu Jürgena Kloppa je předčasné se domnívat, že jeho svěřenci, kteří vedou anglickou ligu o 13 bodů před Leicesterem, už mají jistý titul. Německý kouč očekává ve druhé polovině sezony ještě řadu podobně těžkých zápasů, jako byl nedělní vítězný duel proti Wolverhamptonu (1:0).

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Liverpoolský kouč Jürgen Klopp při utkání s Wolverhamptonem.

Článek

Liverpool na rozdíl od Leicesteru sehrál o utkání méně stejně jako oproti třetímu Manchesteru City. Na obhájce titulu mají "Reds" náskok 14 bodů. Kloppovo mužstvo je tak na nejlepší cestě k prvnímu ligovému triumfu od roku 1990. Kouč ale zůstává nohama na zemi.

"Je to jen hra s médii. Dokážete si představit, že bych na vaši otázku, jestli je hotovo, odpověděl, že ano? To by bylo naprosto šílené. Ptáte se mě na to už šest nebo sedm týdnů a jako normální člověk musím odpovědět, že o ničem není rozhodnuto," citovaly Kloppa klubové stránky.

Podle něj zbývá Liverpoolu k titulu ještě pořádný kus cesty. "Každý se mě ptá, jaký byl rok 2019. Byl fantastický, ale to není vůbec podstatné, protože se počítají sezony a ne kalendářní roky. Půlku máme za sebou. Zbývá nám odehrát 19 zápasů a pravděpodobně všechny z nich se budou podobat zápasu s Wolverhamptonem," uvedl dvaapadesátiletý rodák ze Stuttgartu.

"Utkáme se s týmy, které hrají o udržení, o Ligu mistrů a o Evropskou ligu. Dají do toho všechno a musíme být připravení. Koho zajímají body v prosinci? Vytvořili jsme si základ, od kterého se můžeme odrazit dál, to je vše," prohlásil někdejší kouč Mohuče a Dortmundu, jehož tým v lize neprohrál doma už 50 utkání za sebou.

Reklama