Hlavní obsah

Fotbal v Anglii se podle The Times bude hrát bez diváků

Londýn

Všechny zápasy fotbalové Premier League a nižších lig v Anglii se podle deníku The Times budou hrát kvůli šíření koronaviru bez diváků. Odkládat se utkání nebudou. Přímé přenosy ze zápasů se však nebudou vysílat v hospodách, aby se zabránilo shromažďování lidí. Koronavirem se v Británii nakazilo přes 450 lidí a osm nemoci podlehlo.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Zápasy fotbalové Premier League se budou hrát kvůli šíření koronaviru bez diváků.

Článek

Ve středu byl odložení ligový duel mezi Manchesterem City a Arsenalem. Hráči londýnského celku přišli po únorovém utkání Evropské ligy do styku s majitelem Olympiakosu Pireus Evangelosem Marinakisem, který nedávno oznámil, že se nakazil novým typem koronaviru.

Podle internetových stránek obou klubů šlo především o preventivní opatření. Riziko, že se hráči Arsenalu nakazili, je podle klubových lékařů velmi malé.

I další tři prestižní evropské soutěže - francouzská, německá a španělská - se v následujících týdnech budou hrát před prázdnými hledišti. Italská Serie A byla přerušena minimálně do 3. dubna. Ve středu vedoucí tým ligy Juventus oznámil, že jeho obránce Daniele Rugani byl pozitivně testován na koronavirus.

Reklama

Související témata: