Hlavní obsah

Neville ubytuje zdravotníky bojující s virem ve svých hotelech

V boji s pandemií koronaviru se rozhodl pomoci i bývalý anglický fotbalový reprezentant Gary Neville. Pětačtyřicetiletý někdejší obránce uzavře své dva hotely v Manchesteru pro veřejnost a zdarma je poskytne zdravotníkům, kteří se starají o nakažené.

Foto: Sport.cz

Pandemie nového koronaviru - ilustrační foto.

Článek

"Našich 176 lůžek od pátku obsadí zdravotníci. Právě v této chvíli musí naše odvětví prokázat solidaritu, a to nejen s našimi zaměstnanci, ale i s lidmi, kteří budou v nadcházejících měsících potřebovat ubytování," uvedl na sociální síti Neville, který vlastní dva hotely v Manchesteru s někdejším spoluhráčem v United Ryanem Giggsem.

Bývalý kapitán "Rudých ďáblů" ujistil zaměstnance hotelu, že nikdo nebude propuštěn ani požádán o neplacenou dovolenou. "Naši zaměstnanci budou provozovat hotel jako obvykle. Zdravotníci budou moci bezplatně zůstat v několika příštích měsících, když budou třeba potřebovat izolaci od rodinných příslušníků," řekl Neville.

K podobnému kroku jako Neville sáhla také Chelsea, která umožní zaměstnancům nemocnic dva měsíce bezplatně bydlet v hotelu na stadionu Stamford Bridge.

Reklama

Související témata: