Hlavní obsah

Senzační návrat do Manchesteru United? Klub láká kultovního bouřliváka

Manchester/Praha

Fotbalový Manchester United už nějaký čas zažívá ústup ze slávy. Klub se snaží oživit staré časy návratem legend ze zlaté éry. Další z nich má být podle britských médií kontroverzní Eric Cantona, jehož vedení údajně láká na pozici ambasadora.

Foto: Profimedia.cz

Eric Cantona se po fotbalové kariéře věnuje herectví. Vratí se teď do Manchesteru United?

Článek

Trend v United je jasný, zlatí hoši se vracejí. Hrdina z finále Ligy mistrů z roku 1999 Ole Gunnar Solskjaer se zatím stále drží v trenérské roli. Klub už zaměstnává další ikony, jako třeba Bryana Robsona a Denise Irwina.

Kultovní fotbalista let devadesátých, Eric Canotna, by je mohl brzy doplnit. Podle listu Mirror s ním vedení o jeho návratu na Old Trafford intenzivně jedná.

Momentálně 53letá legenda, která se věnuje také herectví, má kolem sebe stále zvláštní auru. Fotbalové fanoušky třeba překvapil svým výstupem při letním losování Ligy mistrů kde obdržel Cenu prezidenta UEFA.

Na podium přišel s masivním prošedivělým plnovousem a místo klasické děkovné řeči citoval z Krále Leara a mluvil o vědě, válce, zločinu a nesmrtelnosti.

Nevyhýbá se ale ani komentářům na adresu svého milovaného Manchesteru United. Bohužel vzhledem k výkonnosti v poslední době nebývají moc pochvalné.

„Manchester United má v mém srdci pořád zvláštní místo. Ale když se teď dívám na United, je to trochu jako když se starý muž rozhodne milovat. Snaží se, jak jen může, ale na konci dne je vždy trochu zklamaný," popsal snažení Rudých Ďáblů v této sezoně.

Reklama

Související témata: