Hlavní obsah

Rozhodnutí o nucené dovolené vzal v Anglii zpět i Bournemouth

Londýn

Bournemouth se stal třetím klubem anglické fotbalové ligy, který zrušil původní rozhodnutí poslat v době koronavirové krize zaměstnance na nucenou dovolenou. V minulých dnech si tento krok rozmysleli rovněž vedoucí funkcionáři Liverpoolu a Tottenhamu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Bournemouth se stal třetím klubem anglické fotbalové ligy, který zrušil původní rozhodnutí poslat v době koronavirové krize zaměstnance na nucenou dovolenou. V minulých dnech si tento krok rozmysleli rovněž vedoucí funkcionáři Liverpoolu a Tottenhamu. Na snímku Sadio Mané z Liverpoolu.

Článek

Také Bournemouth chtěl využít vládní program, který zaručuje lidem uvolněným z práce kvůli pandemii podporu ve výši 80 procent jejich mzdy do maximální výše 2500 liber (téměř 80 tisíc korun) měsíčně. "Toto opatření bylo učiněno v době zvýšeného ekonomického tlaku, na základě reakcí fanoušků jsme ho ale změnili," uvedlo vedení klubu.

Zaměstnance na nucené dovolené tak má podle agentury Reuters z anglických prvoligových klubů už jen Newcastle United. Premier League je přerušená od poloviny března zatím do konce dubna. Ve Velké Británii se počet nakažených blíží sto tisícům, nemoc covid-19 si již vyžádala více než 12.000 obětí.

Reklama

Související témata: