Hlavní obsah

Fotbal bez diváků? Před fanoušky Premier League bude zásadní rozhodnutí

Londýn/Praha

Anglická fotbalová liga se pomalu ale jistě připravuje na svůj restart. Jisté je, že pokud se soutěž znovu rozběhne, zbývající utkání ročníku se budou hrát za zavřenými dveřmi. Fanoušci si tak napínavá klání budou moct vychutnat pouze u televizních obrazovkek. Stanice Sky Sports pro ně ale přichystala zajímavou novinku. Diváci se budou rozhodovat, zda si duel před prázdnými tribunami vylepší umělým ruchem ochozů.

Foto: Action Images, Reuters

Prázdný stadion Brightonu. Ilustrační foto

Článek

Je to otázka, která trápí mnoho fotbalových příznivců. Fotbal bez diváků na stadionech zkrátka nikdy nebude tak atraktivní jako s plnými tribunami. Otevřené brány sportovních svatostánků jsou ale kvůli pandemii koronaviru prozatím v nedohlednu. Pokud byste patřili k těm, kteří anglickou Premier League sledují na televizních stanicích Sky Sport a BT Sport, zoufat byste ale až tolik nemuseli.

Pomocí červeného tlačítka na televizním ovladači si totiž diváci ostrovní soutěže k přenosu budou moct jednoduše přidat simulovaný zvuk zaplněných tribun. A to není vše.

Podle britského listu Daily Mail dokonce některé kluby uvažují nad variantou, že by umělé ruchy pouštěly z reproduktorů přímo na stadionech. Doufají, že to vyhecuje hráče k lepším výkonům. A pak je tu ještě jedno inovativní řešení, které by v budoucnu mohlo nalézt své uplatnění.

Jedna technologická společnost dokonce pracuje na systému, který by umožnil nahrávat reakce fanoušků přímo u televizních obrazovek. Ty by pak v reálném čase byly aplikovány přímo do vysílání a vytvářely by tak atmosféru autentického publika na dálku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články