Hlavní obsah

Keane odstoupil z funkce trenéra fotbalistů Sunderlandu

LONDÝN

Roy Keane odstoupil z funkce trenéra fotbalistů Sunderlandu. Sedmatřicetiletý Ir a bývalý kapitán Manchesteru United se rozhodl skončit po sobotní prohře 1:4 s Boltonem, která byla pátou v posledních šesti zápasech anglické ligy.

Článek

Keane podle BBC jednal s šéfem klubu Niallem Quinnnem na ukončení spolupráce od soboty a ve čtvrtek klub informoval o jeho odchodu.

Přestože Keane utratil za dva roky na posilách částku kolem 80 miliónů liber (asi 2,4 miliardy korun) v minulé sezóně s týmem skončil na patnácté příčce tři body nad sestupovým pásmem a nyní mu po 15 kolech patří sestupová 18. pozice.

Keane přišel do Sunderlandu v srpnu 2006 pouhé dva měsíce po ukončení hráčské kariéry. Pro bývalého kapitána irské reprezentace to bylo první trenérské angažmá. Klub přebíral na posledním místě druhé ligy, ale nakonec s ním došel až k vítězství ve druhé lize a postoupil do Premier League.

Během hráčské kariéry nastupoval Keane za Nottingham Forest, Manchester United a Celtic Glasgow. V dresu United vyhrál Ligu mistrů a sedmkrát anglickou ligu.

Reklama

Související témata: