Hlavní obsah

Carragher si opět vstřelil vlastní gól, Liverpool může přijít o vedení

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté Liverpoolu, Arsenalu i Manchesteru United pouze remizovali v 17. kole Premier League. Arsenal hrál s Middlesbrough 1:1. Liverpool doma prohrával s Hullem po vlastním gólu Carraghera 0:2, po dvou brankách Gerrarda ale vyrovnal. Pokud v neděli porazí Chelsea West Ham, vystřídají Blues Liverpool v čele tabulky. Manchester United odjel z Tottenhamu po bezbrankové remíze.

Článek

Před domácími fanoušky se příliš nepodařil vstup fotbalistům Liverpoolu, kteří přivítali Hull. Už ve 12. minutě totiž dostal nováčka do vedení Paul McShane. A o deset minut později bylo pro lídra tabulky ještě hůř. Centr z pravé strany si totiž do své branky srazil Jamie Carragher. Obránce Reds si v této sezóně vstřelil již druhou vlastní branku. Ve své kariéře už „překonal“ svého brankáře dohromady sedmkrát. Do „správné brány“ se přitom trefil pouze čtyřikrát.

Svěřenci Rafaela Beníteze se ale pustili do ofenzivy ve snaze vyrovnat. Hlavní postavou byl Steven Gerrard. K tomu nejdříve ve 24. minutě propadl míč z přízemního centru a kapitán Liverpoolu snížil. A ve 32. minutě se Gerrard radoval podruhé, když ho Yossi Benayoun našel v pokutovém území efektní přihrávkou.

Ve druhém poločase se domácí pustili do drtivé ofenzivy, Hull se ale dokázal ubránit. Nejblíže měl k brance Liverpool v 60. minutě, v níž si na centr z rohového kopu naběhl Hyypiä a hlavou poslal míč do tyče. Liverpool remizoval 2:2 a zůstává minimálně do neděle na prvním místě tabulky.

Tottenham s Manchesterem neinkasoval

Utkání mezi domácím Tottenhamem a loňským mistrem Manchesterem United měl zvláštní příchuť pro Dimitara Berbatova, který do United přišel právě z londýnského klubu. Bulharský útočník, jenž si musel při každém dotyku s míčem vyslechnout bučení diváků, společně se svým týmem po celý zápas útočil, do velkých šancí se ale dostával pramálo. Nejnebezpečnější šancí první půle tak nakonec byla Modričova hlavička, která skončila jen těsně mimo branku.

Manchester se radoval z branky v 53. minutě, v níž Cristiano Ronaldo propálil brankáře Gomese. Hlavní rozhodčí ale Portugalci odpískal ruku, kterou si pomohl při zpracování míče. O deset minut později na druhé straně vystrašil Bentley střelou ze standardní situace Van der Sara, Nizozemec v brance Rudých ďáblů ale jeho povedenou ránu s potížemi vytěsnil na roh. Zápas skončil bez branek.

Arsenal neudržel vedení

Fotbalisté Arsenalu se představili na trávníku Middlesbrough a již v 17. minutě šli do vedení, když se po centru Fabregase z levé strany hlavou prosadil v malém pokutovém území Adebayor. Domácí ale za dvanáct minut vyrovnali, když se prosadil Aliadiere. Kanonýři se sice snažili vstřelit vítězný gól, když se do největších šancí propracoval Van Persie, to se jim ale nepodařilo.

West Bromwich Albion se představil na trávníku Sunderlandu. V základní sestavě WBA chyběl i po zranění útočníka Millera český reprezentační forvard Roman Bednář. A příjemné pocity na lavičce určitě nezažíval. Sunderland totiž poslal do vedení ve 23. minutě Kenwyne Jones a v následující minutě přidal hráč z Trinidadu a Tobaga další gól. Na poločasových 3:0 zvýšil pět minut před koncem úvodní části Andy Reid. Bednář se objevil na trávníku na začátku druhé půle, musel ale přihlížet další brance v síti svého týmu. Ve 47. minutě z penalty zvýšil na konečných 4:0 Djibril Cissé.

Aston Ville se podařil obrat

Obrat se podařil fotbalistům Aston Villy, kteří ve Villa Parku přivítali Bolton. Od 17. minuty totiž prohrávali po trefě Johana Elmandera. Vedení ale Wanderers vydrželo pouhých osm minut. Poté vyrovnal Gabriel Agbonlahor. Villans se dostali do vedení ve 40. minutě po vlastní brance Kevina Daviese. Na 3:1 zvýšil v 68. minutě svou druhou brankou v zápase Agbonlahor. Aston Villa nakonec porazila Bolton 4:2.

Wigan na domácím trávníku přivítal Blackburn a o svém vítězství rozhodl v rozmezí dvou minut. Už v desáté minutě poslal domácí do vedení Emile Heskey, o pouhé dvě minuty později zvýšil náskok Athletics Antonio Valencia. Na konečných 3:0 upravil ve druhém poločase Cattermole. Tři body pro Everton vystřelil na půdě Manchesteru City v 90. minutě Tim Cahill. Everton zvítězil 1:0. Stoke remizoval na svém trávníku s Fulhamem bez branek.

Premier League, 17. kolo:
Middlesbrough - Arsenal 1:1 (29. Aliadiere - 17. Adebayor), Aston Villa - Bolton 4:2 (25. a 67. Agbonlahor, 40. vlastní K. Davies, 78. A. Young - 17. Elmander, 86. K. Davies), Liverpool - Hull 2:2 (24. a 32. Gerrard - 12. McShane, 22. vlastní Carragher), Manchester City - Everton 0:1 (90. Cahill), Stoke - Fulham 0:0, Sunderland - West Bromwich 4:0 (22. a 24. Jones, 40. Reid, 47. Cissé z pen.), Wigan - Blackburn 3:0 (10. Heskey, 12. Valencia, 77. Cattermole), Tottenham - Manchester United 0:0.

Reklama

Související témata: