Hlavní obsah

Manchester City postaví před stadionem Davidu Silvovi sochu

Londýn

Záložník David Silva bude mít před stadionem Manchesteru City sochu a bude po něm pojmenováno tréninkové hřiště. Vedení anglického klubu se tak rozhodlo ocenit desetileté působení španělského fotbalisty v týmu, kterému pomohl k zisku čtrnácti trofejí včetně čtyř mistrovských titulů.

Foto: Reuters

Záložník David Silva bude mít před stadionem Manchesteru City sochu.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Silva přestoupil do City před deseti lety z Valencie a v současném kádru je jediným pamětníkem všech úspěchů, kterých manchesterský celek dosáhl po příchodu bohatých majitelů z Abú Zabí v roce 2011. S klubem se mistr světa a dvojnásobný evropský šampion rozloučil ve středu po vyřazení ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Lyonem.

"David Silva byl tichý vůdce, který nenápadně inspiroval všechny okolo, ať už to byli nejmladší hráči z naší akademie nebo hráči v prvním týmu," uvedl šéf klubu Chaldún Al Mubarak. "Změnil náš klub, zapsal se do jeho historie i do historie celé Premier League," dodal.

Silva získal s City čtyři mistrovské tituly, přidal pět triumfů v Ligovém, dva v Anglickém poháru a také tři vítězství v Superpoháru. Jeho socha bude odhalena příští rok spolu se sochou bývalého kapitána manchesterského celku stopera Vincenta Kompanyho.

Reklama

Související témata: